BOL KAKAOLU PANDİSPANYA

  Kakaolu değil bol kakaolu pandispanya, çünkü içinde çok fazla kakao var ve rengi mükemmel koyulukta oluyor. Kakao miktarı çok olduğu için ben pastanın tamamını bununla yapmayı tercih etmedim ve 2 kat damla çikolatalı pandispanyanın arasına koydum. Kalan 2 katı da derin dondurucuya kaldırdım ve başka bir pastada kullanıma hazır bekliyor. 

MALZEMELER:
300 gr toz şeker
30 gr un
100 gr kakao
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
225 gr yumuşak margarin
4 yumurta
225 gr ekşi krema
2 tatlı kaşuığı vanilya
YAPALIM:

  • Bir kutu kremanın içine 1-2 yemek kaşığı limon koyularak çırpıcı yardımı ile karıştırılır ve bir kenarda bekletilerek ekşi krema haline getirilir.
  • Kuru malzemeler büyük bir mikser kabının içinde karıştırılır. (Toz şeker, un, kabartma tozu, karbonat, vanilya, tuz, kakao)
  • Oda ısısında hafif yumuşamış ama hala soğukluğunu muhafaza eden margarin küçük parçalar halinde kuru kaşımın içine komur ve mikserin hamur karıştırma aparatı ile karıştırılır. Yarım ila bir dakika içinde ıslak bir kum görünümünü alacaktır.
  • Kum haline gelen karışıma yumurtalar teker teker ve bir spatula yardımı ile eklenir. Her yumurta kırıldıktan sonra aşağıdan yukarı katlama usulü ile karıştırılır.
  • Son yumurta da karıştıktan sonra ekşi krema eklenir ve yine mikser yardıyla 1-1.5 dakika çırpılıp pürüzüz hale getirilir.
  • Hamur 3 eşit parçaya ayrılarak ayrı ayrı 20 cm.lik kalıpta 20-30 dakika pişirilir. Her bir hamur yaklaşık 400 gr gelecektir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir