ETİMEKLİ BİSKÜVİ TATLISI

   Hep zor tarifler yapmıyoruz. Arada bir de herkesin çok kolay yapabileceği, ya da sıkıştığınızda acilen çarçabuk hazırlanmanız gerektiğinde size lazım olabilecek tarifler de veriyoruz. Bu da onlardan biri. Kakaolu bisküvi olarak Eti markayı daha çok seviyorum. Çünkü hem kakaosu daha yoğun, hem tadı daha güzel. 

MALZEMELER:
1 paket tuzsuz etimek
3 paket kakaolu bisküvi
1.5-2 lt süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu
YAPALIM:

  • Tencereye tepeleme kaşıkla ölçtüğümüz süt, un ve şekeri koyun. Sütü azar azar ekleyin, karıştırarak pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın,5 dakika ılındıktan sonra toz krem şantiyi ekleyerek çırpın.
  • Kare borcamın tabanına sütle her iki tarafını ıslattığınız etimekleri yerleştirin. Üzerine muhallebiden koyun. Bir parmak kalınlığında yaysanız yeterli olacaktır.
  • Üzerine kakaolu bisküvileri yerleştirin. Üzerine aynı şekilde muhallebiden dökün. Sonra yine sütle ıslatılmış etimek, yine muhallebi, kakaolu bisküvi ve kalan muhallebiyi dökün.
  • Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre ama süt miktarını yarım bardak azaltarak hazırlayın. Talının üzerine dökün ve bir gece ya da 4-5 saat soğumaya buzdolabına kaldırın. Dilimleyerek servis edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir