ELMALI MAHLEPLİ PASTA

   Bu aralar baharatlara takmış durumdayım. Sanırım farklı ve değişik lezzetler arıyorum da ondan. Klasiklerden sıkıldım. Hele ki pandispanyalarda farklı bir şeyler olsun istiyorum. Sadece pastayı pasta olarak yemek değil derdim.Her lokmada ” içinde şu da varmış galiba”, ” bu tat buna ne kadar çok yakışmış”, ” kremada güzel bir şeyler var” demek istiyorum. 
   Bu pasta da kışa yakışır bir pasta oldu. İçindeki mahlebi, muskatı ve de elması ile. Yumuşak bir dokusu var. Krema derseniz çok hafif bir krema oldu. O süslü şeker hamurları ile lezzette yarışabilecek bir pasta. Dilerseniz üzerini kurutulmuş elma dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

MALZEMELER:
3 yumurta
250 gr kahverengi toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 elma rendesi
170 ml sıvı yağ
280 gr un
KREMA
1 kutu labne peyniri
100 gr margarin
150 gr pudra şekeri
100 ml krema
1/2 paket krem şanti
YAPALIM:

  • Yumurta ile kahverengi toz şekeri portakal kabuğu rendesi ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağı ekleyin.
  • Un, kabartma tozu, karbonat, muskat, mahlep, tarçın ve tuzu eleyin. Karışıma ekleyip spatula ile karıştırın.
  • Elmaları rendeleyin, cevizleri bıçakla parçalayın.
  • Bunları da ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış 23 cm lik kalıba iki kerede paylaştırın. Ayrı ayrı 170 derece fırında pişirin. Soğuması için ılındıktan sonra streç filme sarıp buzdolabında bekletin. 
  • Kreması için suyunu iyice süzdüğünüz labne peynirini çırpın. İçine oda ısısında yumuşamış margarini ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Pudra şekeri ile de karıştıktan sonra krema katıp kıvamını koyulaştırın. Son olarak da krem şantiyi toz halinde ekleyin. Kremayı bir süre buzdolabına koyup soğutun.
  • Pastayı birleştirmek için her iki katı da ortadan ikiye kesin, aralarına krema sürüp üst üste koyun. Pastanın üzerini yarım paket krem şantiyi sütle çırparak kapatın. Süsleme için de fırında kurutulmuş meyveleri kullanabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir