ÇİKOLATA ÜÇLEMESİ

   Artık Kastamonu’da pasta yapıp otobüsle Ankara’ya götürme işini iyice kolaylaştırdım. Önceleri daha zor geliyordu ama artık pastayı yaptıktan sonra taşıma kabına koyuyorum sonra da böyle bir şey yaptığımı kimse fark etmesin diye kabı bir kutuya yerleştiriyorum. Bir de otobüsün bagajına yerleştirilirken düz bir zemine koymalarını sağladım mı tamamdır. 
   Yine zevkle, biraz da muzır bir şekilde yaptığım bir pasta oldu. Çünkü annemle babamın 72. yaş gününe gideceğimi onlara haber vermeden hazırlıklarımı yaptım ve büyük bir sürpriz gerçekleştirdim. Beni görünce çok şaşırdılar. Kalabalık ve güzel bir doğum günü oldu, asta da o kadar uzun yol gittiğine değdi. Daha ne isterim, herkes memnun oldu…

  Tarifin asli pınarsdeserts’e ait. Ben sadece ara kremasını ve süslemesini değiştirdim. Miktarları birebir tartıyla ölçerek yaptım, çok daha iyi oluyor. Nasıl tartacağız demeyin ve bence en kısa zamanda bir tartı alın. Çok da pahalı bir şey değil, her zaman lazım oluyor.

MALZEMELER:
480 ml süt
2 yemek kaşığı limon
225 gr tereyağı
400 gr toz şeker
4 yumurta
480 gr un
80 gr nişasta
1 yemek kaşığı (silme) kabartma tozu
1 yemek kaşığı( silme) karbonat
1 paket vanilya
1 tutam tuz
10 adet oreo
3-4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı damla çikolata
YAPALIM:

  • Fırını 170 dereceye ısıtın. 22-23 cm.lik kalıbı yağlayıp tabanına pişirme kağıdı koyun.
  • Buttermilk yapmak için sütün içine limonu koyup karıştırın ve bekleyin bir süre sonra kesilmiş gibi olacaktır.
  • Unu, nişastayı kabartma tozu ve karbonatla birlikte eleyin.
  • Oda ısısında yumuşamış tereyağı ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Önce unlu karışımın yarısını ekleyin çırpın, sonra buttermilk’in yarısını ekleyin. Sonra da sırayla kalan yarılarını ekleyip homogen bir karışım yapın.
  • Artık hamuru 3’e bölmenin zamanı geldi; ilk parçaya elenmiş kakao ekleyip kalıba dökün ve pişirin.
  • İkinci parçaya oreoları kırıp ekleyin ve pişirin.
  • Son parçaya da pekmez ve damla çikolataları ekleyip pişirin. 3 katımız da hazır. Dilerseniz bu şekilde kullanabilirsiniz ve gayet yüksek bir pastanız olur. Ya da her bir katı ortadan ikiye bölüp birer parçalarını kullanır ve kalanları da streç filmle sarıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Ben ikincisini tercih ettim, çünkü 3 kez uğraşılan bu pandispanyayı hiç zahmetsizce bir kere daha kullanmak çok daha akıllıca geldi bana.
  • Ara kremasında vanilyalı krema tarifini kullandım. Üzerini krem şanti ile kapladıktan sonra karamelli sos döktüm. Eritilmiş çikolatayı pişirme kağıdının üzerine ince bir tabaka halinde sürüp elle kırışık bir şekil verip dondurdum ve sonra kağıttan çıkarıp bununla süsledim.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir