PİYANO PASTA VE MÜZİK TEMALI DOĞUM GÜNÜ

   Kızım piyano çalmayı çok seviyor, hatta bu sene uzun bir süre bizden piyano isteyip durdu ama bir türlü karar veremediğimiz için bu seferlik de piyanoyu pasta ile idare etmesini sağlayabildim sanırım.

   Sol anahtarını, notaları falan çikolata ile yapmak iyiydi ama çok ince yaptığım için çıkarırken kırılabileceğini hesaba katmamışım. Neyse ki biraz fazla miktarda yapmıştım da kalanlar bize yetti.
   Sade bir masa oldu. Aslında masanın üzerinde bir sürü şarkı notaları vardı ama rüzgarla hepsi çimenlerin üzerine dağıldı.

   Süslemelerimizden biri de her doğum gününde olduğu gibi masamızın arkasındaki çam ağacına astıklarımızdı. Yine müzik notalarından kesilmiş kalpler ve ipe dizilmiş piyano tuşları vardı. Bununla ilgili çok da güzel bir anımız oldu. Ertesi gün karşımızdaki evde oturan görümcemlere misafir gelmişti. 4-5 yaşlarında da kızları var. Pencereden bakıp da hala çam ağacının üzerinde duran süsleri görünce “komşularınız çıldırmış olmalı, ağacın üzerine piyano tuşları falan asmışlar” diye söylemesini uzun bir süre unutmadık. Günün espirisi olarak da kaldı.

    Her doğum gününe artık klasik olarak mutlaka bir mayalı poğaça yapıyorum. Artık akıllandım, kalabalık bir aileyiz. Yetmesi için  miktarı iki kat yapıyorum. Bu seferkiler de katmer poğaça tarifinden yapılan iki farklı şekilde katlanan poğaçalar.

Bu tarifi ilk defa denedim. Vişneli bademli tart.

Cupcakelerin üzerinde az bir krema ve üzerinde çikolatadan yapılmış sol anahtarları var.

Makarna salatası ve minik fındıklı atıştırmalık kurabiyeler…

   Çocuklarım hızla büyüyorlar, hangi ara 17 yaşını bitirdi anlamadım bile. Bu sene de ışık hızıyla geçti, artık seneye üniversiteli bir kızım daha olacak. Onu zor bir dönem bekliyor. Sabırla ve aynı hevesle çalışmaya devam edip isteklerini gerçekleştirebilir inşallah.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir