MALAGA PASTASI (Muzlu Ekler)

  İlk defa yaptım ve gayet de güzel oldu. Ekler pasta ile yarışır mı bilemem, biraz da tercih meselesi. Bu kadar uğraşmayım derseniz pastalarda pandispanya yerine hazır pasta altı keki kullandığımız gibi burada da kedi dili bisküvi kullanabilirsiniz. Aynı lezzette olmayabilir tabii. Ama bu hali ile hemen tükeneceğine eminim…

MALZEMELER:
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
KREMA:
1 kutu krema
1 paket toz krem şanti
6-7  adet muz
Üzeri için
150 gr çikolata
Fıstık veya fındık
YAPALIM:

  • Yumurtanın akları ile sarıları ayrılır. Aklar çırpılmaya başlanır, beyazlaşmaya başlayınca 2 çay bardağının yarısındaki şeker konur. Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Sarılarına toz şekerin kalanı konularak çırpılır. Biraz beyazlaşınca sıcak su çırpılmaya devam edilerek eklenir. Koyu kıvam alana kadar çırpılır.
  • Un ve nişasta elenir. Sarılara biraz un eklenir, spatula ile karıştırılır, sonra biraz yumurta akı eklenir. Bu şekilde un ve aklar bitene kadar alttan yukarı doğru aklar söndürülmeden karıştırılır.
  • 22*28 cm kadarlık bir kalıba dökülür. Tezgaha birkaç kez vurulur.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Kreması için 1 paket krem şanti ile 1 kutu krema çırpılır. Dolapta bekletilir.
  • Muz soyulup enlemesine ikiye, sonradan da ortadan ikiye kesilir. Soğuyan kek muzların uzunluğu ve eninde kesilir. Enlemesine de iki parçaya ayrılır. Fırça yardımı ile sütle ıslatılıp krema sürülür, ikinci katı üzerine yapıştırılıp yeniden sütle ıslatılıp krema sürülür. Üzerine muz konulur. Kek bitene kadar bu işleme devam edilir. 
  • Çikolata ben mari üsülünce eritilir ve pastaların üzerine dökülür ve fındık, fıstık serpilir, buzdolabında servis edilene kadar bekletilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir