İNCİRLİ ETİMEK TATLISI

   KonMariye devam. Bu sayede unuttuğum pek çok şeyi de ortaya çıkarıyorum. Etimekler ve incirler de böylece bir araya gelenlerden. Zamanı geçmeden etimekleri tüketmek ve incirler bozulmadan tatlı yapmak lazım gelince ortaya bu şahane tatlı çıktı. Lezzeti karamelize edilen şekerde saklı. Yapımı da hiç zor değil. Hadi kolay gelsin.

MALZEMELER:
1 paket tuzsuz etimek
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Kuru incir
Muhallebisi İçin:
5 su bardağı süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
100 gr margarin
Üzeri İçin
1 paket krem şanti
150 gr süt
Antep fıstığı
YAPALIM:

  • 1 su bardağı şeker tencereye koyulup içine hiç kaşık değdirmeden karamelize edilir. Yanmamasına dikkat edilir. Karamelize olan şekere su ısıtılarak eklenir, kalan şeker de koyulur ve kaynatılır. Kaynayan şekerli su 5 dakika da kısık ateşte pişirilip ocaktan alınır.
  • Etimekler borcama dizilir. Üzerine kaynamış şekerli su gezdirilir. Özellikle kenarları dikkatlice ıslatılır ki sert kalmasın.
  • İncirler Küçük doğranıp etimeklerin üzerine koyulur. Miktarı size kalmış ama ne kadar bol koyarsanız o kadar güzel olacaktır.
  • Muhallebisi için un, şeker ve yumurta karıştırılıp içine azar azar süt eklenir. Karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca ocaktan alınır, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve margarin koyulur. Margarin eriyince incirli etimeklerin üzerine dökülür. 
  • Krem şanti ile soğuk süt çırpılır. Muhallebi soğuyunca üzerine sürülür. Üzeri fındık, ceviz veya antep fıstığı ile süslenir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir