KURU MEYVELİ PASTA

Sevcan’ın doğum günü için yaptığım bir pasta. Pandispanyası iki kat cevizli bir kat kakaolu olarak yapıldı. Normal pandispanya hamurunun içine biraz dövülmüş ceviz katarak yaptım.

Ara kreması sade ama kremadan önce karamel soslu ince bir taban var. Bu da yerken ağızda çok güzel bir aroma bırakıyor.

   Ara krema üzerini kaplamaya yetmiyor, bu yüzden üzerini krem şanti ile kaplıyorum. Ama süt miktarını daha az kullanıyorum ki biraz daha koyu olsun diye.

   Süsleme konusunda düşünüp dururken bir kek süslemesinde kullanılmış bu fikri gördüm. Çok da hoşuma gitti ve hemen uyguladım. Hatta şimdi bunun başka meyvelerle daha değişik kombinasyonlarını da düşünüyorum. Burada sadece elma ve zor da olsa bulduğum portakalı kullandım. Eğer bir ay öncesi olsaydı çok daha güzel bir portakal bulabilirdim.

   Meyveleri olabildiğince ince olarak kesmek gerekiyor. Meyvenin kabuğu soyulmuyor ve çekirdekleri çıkarılmıyor. Pişirme kağıdının üzerinde, fırın tepsisinde, 100 derecede, arada bir tersini çevirerek kurutuyoruz. Sonra da pastanın üzerine koyarak süslemeyi tamamlıyoruz. Bu arada orada gözüken yapraklar gerçek yaprak. Bizim erik ağacının yaprakları. Onlara herhangi bir işlem yapmadan kullandım. Yalnız yemeden önce yaprakların yenmemesi gerektiğini söylemeyi unutmayın…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir