OTLU POFUDUKLAR

   Çok yorucu bir hafta sonunu geride bıraktım. Hiç boş kalmadan günleri tamamladım ve şu anda her yerim sızlar vaziyette işe geldim, sonunda burada bedensel bir çalışmam olmayacağı için sanırım dinlenebileceğim. Ama bütün yorgunluklarıma değdi. Evin o tertemiz, misler gibi halini görünce iyi ki de yorulmuşum dedim.
   Bu kadar yorgunluğun arasında, hem de bir günümü alan mutfağın dip köşe temizliği sırasında doğal olarak yemeğe içmeye pek zaman ayıramadım. Hatta dün akşamı sadece makarna yiyerek kapattık. Bir de saat 9’dan sonra kızıma söz verdiğim keki saymazsak. Ama o zaman bile sadece basit bir kek çırpıp fırına koydum o kadar. O da pek güzel oldu. Sadece bir an önce yedirebilmek için kalıptan soğumadan çıkarmak zorunda kaldım. Tabii doğal olarak biraz parçalanmaya sebep oldum. Yine de pamuk gibi bir kekti. Annemle bir arkadaşı küçükken bize beş çayına kek yaparlardı. O zamanlarda mikser falan da yokken, hem de 1 yumurta ile elle çırparak ne güzel kekler yaptıklarını hatırlarım. Kek yapmak için çok uğraşmayacaksın derlerdi.
   Madem hiç bir faaliyet yoktu da bu pofuduklar nereden çıktı diyeceksiniz. Bunları daha önce yapıp unutmadan da tarifi yazmıştım. Şimdi de üzerini doldurup size gönderiyorum. Yazdan kalan domatesli acılı ezmelerin yanında ikişer üçer gidiyor. Fazla yağ kullanılmaması da artısı. Bence deneyin derim…

MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Maydanoz
Dereotu
Nane
Pul biber
YAPALIM:

  • Maydanoz, dereotu ve taze nane incecik doğranır.
  • Yumurtalar çırpılır.
  • Yoğurt ve sıvı yağ eklenir.
  • Un ve tuz karışık olarak azar azar ilave edilir.
  • Son olarak pul biber ve otlar konur.
  • Tava 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanıp kızdırılır. Hamurdan bir kaşık dökülür ve biraz yayılır. Dökülen hamurun büyüklüğüne bağlı olarak aynı anda tavada 3 ya da 4 tane pofuduk pişirilebilir. Bir yüzleri kızarınca tersi çevrilir ve pişirilir.
  • İlk grup piştikten sonra ikinci grup hamurları dökmeden önce yine 1 kaşık kadar yağ konur. Tüm hamur bitene kadar işleme devam edilir. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir