KARAMELLİ PASTA

   Bana özellikle yemek konusunda takılmayacaksın, şakadan da olsa. Neden diyeceksiniz. Bir grup tanıdıklarımız eşime pastalarımı yalnızca resimlerden gördüklerini, hiç tatmadıkları konusunda sitem etmişler. Halbuki sitem ederken şakadan takılmak istemişler. Ama böyle bir şey bana söylenir de ben hiç üşenir miyim. Hemen 19 mayıs tatilini bahane ederek onlara güzel bir pasta yaptım. Ertesi gün mesai başladığında karşılarına pasta ile çıkınca da çok şaşırdılar. Hepsine afiyet olsun.
  

Gelelim pastanın ayrıntılarına: Pandispanya olarak sade olanını seçtim, çünkü ara kremasında meyve kullanmayı planlamıştım. Ara kremada esas olarak vanilyalı krema kullandım. Fakat sütle ıslatılmış kek katmanlarının üzerine doğal şeftali kompostolarımdan püre yaptım ve ince bir katman olarak bunu sürdükten sonra krema koydum.

   Pastanın üzerini yoğun bir krem şanti ile kapladım. Soğuyan krem şentinin üzerine karamel sos dokunuşu ve bir kaç fındık, şanfıstığı ile kazınmış çikolata süslemesi ile bitirdim.
   Karamel Sosun ayrıntıları:

150 toz şeker
125 ml krema
75 gr tereyağı
YAPALIM:
  • Şeker derin bir tencerede karamelize edilir. 
  • Krema ayrı bir kapta ısıtılır, şeker karamelize olunca içine katılır. Hemen ocak kısılır, çünkü hızla kabaracak ve fokurdamaya başlayacaktır. 
  • Krema ve şeker birbirine karışınca yumuşak tereyağı konur ve erimesi için karıştırılır. Tereyağı da eriyince pürüzsüz bir sos elde edilecektir. Soğuması için bir kenara bırakılır. Sos soğuyup biraz da koyulaşınca krema ile birlikte uygulanır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir