HEMŞİRELER GÜNÜ PASTASI

  Bu sene hemşirelerimizin gününü ellerimle yaptığım pastalarla kutlamak istedim. Hem sağlık ocağımıza, hem de çalışanlarımız birer pasta yaptım. Önce ikisi de aynı olsun diye düşünmüştüm ama sonradan tamamen farklı pastalar çıktı ortaya.
İlk pastamız gayet hafif bir pasta, çünkü bu grup öylesini daha çok sever diye düşündüm. Buzlukta hala böğürlenlerim olduğunu görünce de meyveli bir ekleme yaptım.

   Pastanın pandispanyası sade sünger pandispanya. Ara kremasında vanilyalı krema kullandım. Kremanın ayrıntılarını vermek istiyorum:
500 ml süt
5 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
75 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
100 ml krema
YAPALIM:

  • Yumurta sarıları cam bir kaba ayrılır. İçine toz şekerin yarısı ve nişasta konur. Sütten bir fincan kadar ilave edilerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
  • Kalan sütle toz şeker tencereye koyularak kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Isıtılırken içine vanilya eklenir.
  • Yumurta sarılarının içine kaynamış sütten azar azar konularak biraz alıştırılır. Sonra yumurta sarıları karışımı yavaşça sütün içine katılırken karıştırılır.
  • Tencere yeniden ocağa konularak kaynatılır ve koyulaştırılır. Bir tepsi yıkanıp suyu süzülür, çabuk soğuması için tepsiye dökülüp yayılır ve üzeri streç filme kapatılıp kabuk bağlaması engellenir. Ilındıktan sonra buzdolabına konur.
  • Oda ısısında yumuşamış tereyağı çırpılır, sonra pudra şekeri eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  • İçine buzdolabında soğumuş olan krema eklenir. En son olarak da krema ilave edilerek pürüzsüz bir hale gelince pandispanyanın ara katlarına sürülebilir.

   Böğürtleni de üzerini süslemek için biraz ayırdım. Kalnını blendrdan geçirdim. İçine 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı nişasta ve 3 yemek kaşığı toz şeker ekleyip pişirdim. Pandispanyayı 3 kat olacak şekilde kestim, üzerini sütle ıslattıktan sonra önce böğürtlenli sostan inc bir tabaka halinde sürdüm. Sonra üzerine kremayıkoydum. Diğer pandispanyayı koyup aynı işlemi tekrarladım. Üçüncü kattan sonra yalnız krema ile her tarafını kapladım. Süslemek için yarım paket krem şanti kullandım. Böğürtlenleri yerleştirdim. Kalan böğürtlen sosunu krema torbasına koyup ucunu çok az kesip şekiller yaptım. Ve işte harika bir pasta oldu.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir