ÇİKOLATA FINDIK BOMBASI

   Çikolata sevenlerden misiniz? Eminim bu pasta tam size göre olacak. Pastanın kekinde, üzerinde, arasında, aklınıza gelen her yerinde çikolata var, çikolatalı fındık kreması var. Pişerken bile mutfağın her tarafı buram buram çikolata kokuyor. Yerken çikolataya doyacaksınız. Hele çocuklar buna bayılıyor. Bu yüzden de sanırım 23 Nisan pastası olarak seçtim bu pastayı. 
   Aslında bizim küçük Deniz’e Ankara’da pasta sözü verdiştim, daha doğrusu sadece “akşama size 23 Nisan Pastası yapabilirim, belki” diye konuşmuştum. Ama siz siz olun çocuklara söylediğiniz şeylere dikkat edin, hafızaları o kadar güçlü ki hiç bir şeyi unutmuyorlar. Akşam üstüne doğru söylediklerimi hatırlatınca akşam yemeği zamanımı birlikte pasta yaparak geçirdik. Ne kadar küçük de olsalar çocuklara da bir işi yaparken sorululuk vermek, onları da olayın içine katmak çok zevkli oluyor. Yapılanlardan onlar da onlar da mutlu oluyorlar. Zaten 23 Nisan da bir bakıma bu demek değil mi? Onların bayramı, onlar mutlu olsunlar.

MALZEMELER:
4 yumurta
150 gr toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
250 gr un
2 yemek kaşığı kakao
50 gr bitter çikolata
12-12 adet petit beurre bisküvi
1 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
50 gr fındık
KREMA:
500 ml süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı çikolatakalı fındık kreması
50 gr fındık
YAPALIM:

  • Yumurtaların akları ile sarıları ayrılır. Akları kuru bir kap içinde tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Yumurta sarıları toz şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Yumurta sarılarına süt ve sıvı yağ eklenir. Bu aşamada sıvı miktarı arttığı için eğer mikser kullanıyorsanız derin bir kapta olmanız gerekir yoksa etrafa sıçrayacaktır. Nereden biliyorum, çünkü başıma geldi, her yer bir anda nokta nokta sıvı hamurla kaplanıverir. O yüzden burada spatula da kullanabilirsiniz.
  • Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin ve hamurun içine katın.
  • Her marka kullanabileceğiniz çikolatalı fındık kremasını biraz ben mari usulü erittikten sonra bu karışıma ekleyin.
  • Son olarak daha önce çırptığınız akları 3 seferde hamura katın ve spatula ile katlayarak karıştırın, yani akları söndürmeden karıştırma işlemini yapın.
  • Başka bir yerde bisküvileri çok küçük olamayacak şekilde elinizle kırıklayın. Yaptığınız kek hamurundan 3 yemek kaşığını alıp bisküvilerle karıştırın. 
  • Yağlanmış büyükçe, yaklaşık 24 cm.lik bir kek kalıbına önce kek hamurunu dökün, sonra üzerine bisküvili karışımı güzelce yayın ve 200 derce ısıtılmış fırına koyun. 10 dakika bu şekilde pişirip derecesini 175 dereceye düşürün ve kürdan temiz çıkana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Kreması için toz şeker, un, nişasta ve elenmiş kakaoyu tencereye alın, üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpma teli ile karıştırın. Her şey birbirine karışınca karıştırarak pişirmeye başlayın. 
  • Kaynayınca ocaktan alıp içine parçalanmış çikolatayı ve çikolatalı fındık kremasını koyun erimesini sağlayın. Son olarak da irice dövülmüş fındıkları ekleyin.
  • Kek pişip soğuduktan sonra ikiye kesin. Kremayı arasına sürüp kapatın. Dilerseniz kremadan bir miktar ayırıp üzerine de dökebilirsiniz. Ama çok fazla koymayın ki üzerindeki o bisküvili güzel dokuyu kaybetmesin. Hatta biraz daha çikolatanın dozunu abartıp fındıklı sütlü çikolatayı eritip de üzerine gelişi güzel dökebilirsiniz.
  • Aslında bu pastayı yuvarlak bir kalıpta yapmak en güzeli ama o gün Ankara’da ancak dikdörtgen kalıp bulduğum için bu şekilde yapmıştım, yine de tadından bir şey kaybetmedi, sadece şekli farklı oldu.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir