PORTAKAL REÇELİ

   Portakalın pişerken etrafa yaydığı koyuya bayılıyorum. Bu ne kadar nefis bir aromadır. Çok çeşitli yemek programlarına bakmak, çeşitli, şefleri izlemek böyle değişik fikirler bulmaya yol açıyor. Aslında ortakalı kabuğu ile pişirme fikri tamamen çikolatalı bir pastanın arasına koyma amacıyla yapılmıştı. Görür görmez denedim ama maalesef pastada hoşumuza gitmedi, üstelik bu haliyle dilimlemek de çok zor oldu. O tarifi hemen aklımdan silmiştim ki artan portakallı şekeri bir tabağa koyup da kahvaltıda tadıncaya kadar. Gördük ki gayet güzel bir portakal reçeli olmuş. 
   Portakalın asıl aroması kabuğunda olduğu için ve bu reçel de portakal kabuğu ile birlikte pişirildiği için güzel bir lezzet yakalamış oldum. Başlangıçta portakal bütün olarak haşlanıp suyu döküldüğünden acısı da gitmiş oluyor. Kısacası portakallar tükenmeden hemen bir reçel yapalım derim.

MALZEMELER:
2 adet portakal
2 su bardağı toz şeker
1 limon suyu ve kabuğu
YAPALIM:

  • 2 tane portakal kabuğu ile birlikte üzerini geçecek kadar su konularak kabuğu ile birlikte bütün olarak haşlanır. Suyu kaynadıktan sonra birkaç kez suyunu değiştirirseniz acılığını da gidermiş olursunuz. İki kez suyunu değiştirmek yeterli olacaktır.
  • Sudan alınıp kabuğu ile birlikte küçük parçalar halinde doğranır.
  • Başka bir tencereye alınıp üzerine şeker, limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu, 1 çay bardağı kadar da su konup pişirilir. Kıvamı biraz koyulaşınca kavanozlara konulabilir.
  • Limon miktarını değiştirmeden portakal miktarını arttırarak ve her portakal için 1 su bardağı şeker ilave ederek daha fazla yapabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir