DENİZ KIZI PASTASI

 Tam da Deniz’in adına uygun bir parti teması oldu bu sene. 4 yaşını deniz kızı konsepti ile tamamladık. Pasta için yine çok önceden yaptığım araştırmalar sonunda bolca deniz mahsülü dolu ve de başrolünde deniz kızının olduğu bir pasta haline geldi.
  Pastanın yapımına sünger pandispanya ile başladım. Bu sefer sade pandispanya tarifine 1 çay bardağı çekilmiş ceviz kattım. Piştikten sonra da 3 kata ayırdım.
  Ara kremada çikolatalı krema kullandım. Ama kremayı doğrudan pandispanya katlarına sürmek yerine sütle ıslattıktan sonra yazdan yaptığım vişne konservesini kullandım. Vişneleri içindeki suyu ile birlikte içine biraz da toz şeker katarak pişirdim ve tanelerini keklerin üzerine bolca koydum. Üzerine kremayı sürüp diğer katları da aynı şekilde yaptım.
Butik pastaların olmazsa olmazı üzerini ganajla kapladım.
  Sonra ganaj buzdolabında soğurken üzerindeki deniz altı mahsüllerini yaptım. İşin zor ama en zevkli kısmı da bu. Renk renk çeşit çeşit bitkiler, yengeçler, ahtapotlar, deniz yıldızı yaptım.

Modelleme konusunda biraz kendimi kötü hissettiğim için deniz kızını en sona bıraktım. Deniz kızını da yaptıktan sonra pastanın üzerini deniz mavisi şeker hamuru ile kapladım. Daha sonra da dizaynını yaptım.

  Çok zevkli bir çalışma oldu. Tam da Deniz’e göre bir pasta. Uzun bir süre kesmeye kıyamadım. Nice uzun yaşlara Denizciğim, pastacı teyzen bir sonraki yaşını dört gözle bekliyor.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir