ETLİ TİRİT

    
      Görüntüsü oldukça güzel, yapımı da kolay. Bunu kıymayla yapanlar da ver. Zaten işin içine sarımsak girdiği zaman bütün yemekler lezzetleniyor. En altına Kastamonu simidi yerleştiriyoruz. Kastamonu’ya geldikten sonra böyle yapmaya başladım, yoksa benim annem bunu bayat ekmekleri değerlendirmek için yapardı. Ekmek ya da susamsız simit, farketmiyor. Küçük parçalara bölerek tabağın en altına diziyoruz.

     1-2 su bardağı kadar et suyunu kaynatıyoruz, sonra simitleri bu suyla ıslatıyoruz. Eğer et suyunuz yoksa bulyonu sıcak suda eriterek de kullanabilirsiniz. Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. 2 su bardağı kadar yoğurda 2-3 diş sarısak ezip koyuyoruz. Sarımsağınız Taşköprü sarımsağı ise 2 büyük diş kesinlikle yeterli oluyor.
     Eti için kırmızı ve yeşil biberi ince doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz, biraz sonra içine 1 büyük kuru soğanı ekliyoruz. Hepsi pişince içine haşlanmış kuşbaşı etleri ekliyoruz. Biraz daha kavrulunca 1-2 yemek kaşığı salça, ardından da baharat olarak tuz, karabiber, kimyon ve kekik koyup ocağın altını kapatıyoruz.
     Yumuşamaış simitlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, ardından da etlerimizi koyuyoruz. En son oarak da üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirirseniz hem kalorili hem de nefis olacaktır.

AFİYETLE…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir