PATATESLİ HAVUÇLU POĞAÇA

  Hamuruna çiğ havuç konmuş tuzlu hem de mayalı poğaça yedini mi hiç. Bu zamana kadar ben de yememiştim. Aslında tereddütle havuçları koydum hamura, ya pişmezse diye. Ama kurabiyelerde piştiğini görmüştüm. Denemeden bilinmez ama gerçekten de hamura patatesle birlikte çok değişik bir lezzet kattı. Deneme sırası sizde, buyurun tarife…

MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2/3 su bardağı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 paket kuru maya
Tuz
4.5-5 su bardağı un
2 adet havuç
3-4 adet patates
YAPALIM:

  • Önce patatesleri haşlayıp rendeledikten sonra biraz sıvı yağ ile kavuralım ve bir kenarda beklesin.
  • Sütü elimizi yakmayacak kadar ılıştırıp içine şeker ve mayayı koyup biraz kabarması için bekleyelim. 
  • Sonra içine sıvı yağ, erimiş tereyağı, yumurtanın akını koyalım. Son olarak unu yavaş yavaş ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
  • 2-3 bardak un koyduktan sonra hamura tuzu unun içinde ekleyelim. Hamur yoğurma kabından ayrılmaya başladığı zaman tezgaha alıp iyice yoğuralım. Yavaş yavaş hamur toparlanacaktır. O zaman rendelenmiş havuçları ekleyelim. Havuçları hamura ilave edince hafif sulanma olacağı için biraz daha un eklememiz gerekebilir.
  • Artık hamurun mayalanması için bekleme zamanı, üzerini nemli bir bezle örtüp iki katı kabarana kadar bekleyin.
  • Kabaran hamuru biraz yoğurup gazını çıkarın. Sonra yumurtadan biraz büyük parçalar koparıp elimizle açıp içine patatesli içten koyup kapatalım ve pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirelim.
  • Üzerine kalan yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı katarak karıştırıp sürelim ve tepsi mayası için biraz daha bekleyelim. Poğaçalar kabarınca önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pişirelim. Soğutmadan da yanında çayla ikram edelim.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir