BÜZGÜLÜ BÖREK

Sizin de bazen hep aynı şekilde börek görmekten sıkıldığınız oluyor mu? Bende oluyor ve değişik şekillerde börekler arıyorum. Sonuçta içine konulan malzemeler aşağı yukarı aynı, sadece görüntüsü değişiyor. 
Böyle büzülerek yapılan baklavayı çok severim, bunun böreğinin de olabileceğini görünce hemen denedim. Diğerlerine göre biraz daha fazla uğraşmak gerekiyor. Çok çeşitli iç malzemeleri ile yapılabilir, mantarlısının da güzel olacağını düşünüyorum. Belki açık olduğundan kuruyabileceği için patatesi pek uygun görmedim. Aynı tatlısı gibi çıtır çıtır bir börek oluyor. Bir kere de baklava yufkası ile deneyeceğim.

MALZEMELER:
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Beyaz peynir
Maydanoz
Kuru nane
Pul biber
1 yumurta sarısı
YAPALIM:

  • Sıvı yağ ile su bir kaba alınır.
  • Yufkalar 4 parçaya kesilir. Her bir parçaya fırça yardımı ile su ile yağ sürülür.
  • İnce bir oklava ile geniş kenardan itibaren 10 cm kadar kalıncaya kadar sarılır, sonra büzülerek oklava çıkarılır. Büzülen kısım kalan kısmın etrafında dolanarak yuvarlak şekil verilir.
  • Peynir çatalla ezilir, içine ince kıyılmış maydanoz, nane ve pul biber koyulup karıştırılır. Böreğin ortasına paylaştırılır. Kenarlarına yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir