TAHİNLİ CEVİZLİ KEK

   Tahinli bir kek yapıyoruz bugün. Tahinin çok faydalı bir besin olduğu için çocukların tüketmesi için değişik yollar aramaktayım. Çocuklarım küçükken bu işten biraz anlıyorum diye okuldaki beslenme listesini benim yapmamı rica ederlerdi. Ben de mutlaka bir güne tahin helvası koyardım. O zamanlar neden diye düşünen çok olmuştur herhalde. Ama tahinin en tatlı şekli helvası bence. Daha sonra da evde kalan helvalardan kekler, kurabiyeler yaptım.
   Neden mi tahini bu kadar önemsiyorum. Özellikle şu bol soğuklu ve hastalıklı havalarda vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kemik gelişimine faydası var. Antioksidan bir madde ve anne sütünü attırıcı özelliği var. İdrar söktürerek idrardan toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor.

   Bu kekimizde de bolca tahin var, yerken biraz tadını hissediyorsunuz. Cevizle birlikteliği de harika. Akşam yanına da bitki çayı, ıhlamurla birlikte çok iyi gidecektir. Hasta olmayı beklemeyin, hasta olmadan önleminizi alın.

MALZEMELER:
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
YAPALIM:

  • Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Süt ve tahin eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  • Son olarak irice parçalanmış cevizler eklenir. Yağlanmış kalıba boşaltılır, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. İlk 30 dakika fırının kapağı açılmaz. Piştikten sonra soğumadan kalıptan çıkarılmaz.
  • Üzerini süslemek isterseniz 2 yemek kaşığı krema, 1 yemek kaşığı labne ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri çırparak kullanabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir