LİMON KREMALI PASTA

   Pasta güzeldi, tadı güzeldi ama fotoğraf çok kötü çıkmış. Ne yaptıysam bir türlü daha güzel hale getiremedim. Ama tarifi de vermek istiyorum. En kısa zamanda yeniden yapıp fotoğrafını çekmeye söz vererek yayınlıyorum. İşte ortasındaki mayhoş, limonlu kreması ile pastamız:

MALZEMELER:
1/3 su bardağı limon suyu
3/4 su bardağı toz şeker
1 yumurta
90 gr tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı karamel sos
YAPALIM:

  • Limon suyunu sıkıp tencereye alalım, içine toz şeker ilave edip ısıtalım. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Şeker eriyince başka bir kaba kırdığımız yumurtayı çırpalım ve şekerli limon suyunu bunun üzerine akıtırken çırpmaya devam edelim ki pişmesin. Sonra bu karışımı yeniden tencereye alalım. İçine limon ve portakal kabuğu rendesini katalım.Sonra çırpma teli ile karıştırarak muhallebi gibi pişirelim.
  • Kaynayınca ocaktan alıp biraz soğuması için 5 dakika bekleyelim. Oda ısısında yumuşamış tereyağını koyup bir süre çırpalım. Sonra da karamel sosu ekleyelim.
  • Yaptığımız kremayı biraz soğutalım, sonra pasta katları arasına sürebiliriz. 
  • Bu miktarla ancak bir kata krema sürebilirsiniz. Ama limon tadı olduğu için bu kadarı yeterli olacaktır. Alt kata cupcakelerin üzerine yaptığım, krema ve krem şantiyi çırparak elde ettiğim beyaz krema, ikinci kata limonlu krema sürüp pastanın üzerini de ganajla kaplayabilirsiniz. İçindeki limonu çağrıştırmak için de şeker hamurundan hazırladığım limon dilimleri çok değişik bir süsleme oldu. Yine sarı renkteki  süsleme glazürü  de rengi tamamladı.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir