KAPALI PİZZA

   Hızlandırılmış bir videoda gördüm bu pizzayı. Aslında bir reklamdı. Sanırım bu mayalı hamurlar hazır olarak satılıyor ve kutuların içinden direkt çıkararak kullanıyorsunuz. Büyük bir rahatlık aslında. Özellikle de bir türlü mayalı tarifleri tutturamayanlar için çok pratik. Bizim tarifimizde ise her şeyin miktarı var, bir tek un dışında. Kızanları duyar gibi oluyorum. Ama maalesef unu ölçmeye fırsatım olmadı. Tekrar yaptığımda mutlaka unu da ölçeceğim. Videoda gördüğüm kadarını, biraz da kendim bir şeyler katarak tarif haline getirdim. Pek güzel oldu. Hele ki tepsiyi masanın ortasına koyup elinizle parçaları kopararak yemek çok zevkli. Kaşarların uzamasını görmeniz lazım, müthiş iştah açıcı bir görüntü…

MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
1 paket maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Kekik
Aldığı kadar un
1/2 paket margarin
Sucuk
Kaşar
Domates
Yeşil biber
YAPALIM:

  • Ilık süt ve şekerle birlikte mayayı eritin ve biraz kabarması için bekleyin.
  • Yumurta, sıvı yağ ve sonrasında azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. Yoğurduğunuz kaptan ayrılmaya başlar başlamaz un ilavesini bırakın ve biraz daha yoğurup mayalanması için üzerini örtün.
  • Kaşar, sucuk, domates ve biberleri dilimleyin. Biber ve domatesleri tuz, karabiber ve kekikle harmanlayın.
  • Hamur iki katı kabarınca içinden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oda ısısında yumuşamış margarinden birer tatlı kaşığı kadar koyup yuvarlayın. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Yuvarlak fırın kabını yağlayın. Her bir yuvarlağı avucunuzda açıp içine bir dilim kaşar, üzerine bir dilim sucuk, domates ve birkaç parça biber koyup kapatın ve yine yuvarlayın. Aralıklı olarak tepsiye dizin. 
  • Bütün hamurların içini doldurup tepsiye dizdikten sonra aralarına da birer sucuk veya salam koyun. Üzerine bir kaşık sıvı yağ ile karışmış yumurta sarısı sürün.
  • Biraz tepsi mayası için bekleyin. Tepside biraz kabaran hamurların üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir