ACIBADEM KURABİYELİ PASTA

   Bir yılın daha sonuna geldik, daha alışamadan bu yıl da bitti. Bugün akşama kadar çalıştığımızdan mıdır nedir hiç akşama yılbaşı gibi gelmiyor. Zaten öyle büyük bir hazırlık da olmayacak ama sanki bütün gece yiyecek bir şeyler olması gerekiyor gibi. Benim için önemli olan hepimizin bir arada olması. Güzel bir aile yemeği hazırlamak amacım. Ama yemekten sonra da ağzımızın tatlanması lazım değil mi? Benim gibi bu günü çalışarak geçirecekler için hızlı bir pasta tarifim var. Yapımı çok kolay. İçindeki acı badem kurabiyesi ve kuru yemişler de lezzetine lezzet katıyor. 
  
 Bu tarif yine instagramdan. Ama ilk defa yapışım değil. Altında hazır pişmiş bir kek olduğu için ilk denemelerimde oldukça kızaran hatta biraz da yanan bir pasta elde etim ama sonunda pişirme şeklini değiştirerek doğru lezzete ulaştım. O yüzden pişirme şekline mutlaka dikkat edin derim. Üstü bir miktar pişene kadar ısıyı üstten verip sonra da tam pişme için her iki taraftan ısıyı vererek pişirince bir sorun olmuyor. Denemek için önce markete uğramak şart, kurabiyesiz de olmaz. Malzelemeleri aynen uygulayın derim. Yeni yıl sağlık, mutluluk ve huzurla geçer inşallah.

MALZEMELER:
1 adet pasta altı
1 acı badem kurabiyesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı Hindistan cevizi
Pudra şekeri
YAPALIM:

  • Pasta altının yarısını kullanacağız. Önce yumurta ile toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırparak işe başlıyoruz.
  • Sonra rondada acıbadem kurabiyesini, fındığı ve cevizi incecik çekiyoruz, hem de karıştırmış oluyoruz.
  • Bu karışımı ve Hindistan cevizini yumurtalı şekerin içine ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  • Sonra da hazır pasta altı kekinin üzerine düzgün bir şekilde yayıyoruz. Eğer büyüklüğü ayarlanabilir yuvarlak kek kalıbınız varsa çevresine sardıktan sonra üzerini sürebilirsiniz. Böylesi çok daha düzgün olacaktır. Yoksa da pek sorun olmaz.
  • Fırını 150 dereceye, yalnızca üstten ısı verecek şekilde ayarlıyor ve alt rafa yakın olarak 15 dakika pişiriyor, sonra ısıyı hem alttan hem üstten vererek ve pastayı da orta rafa alarak 10 dakika kadar daha üzeri tam pişene kadar çıkarmıyoruz.
  • Pişip soğuyan pastanın üzerini pudra şekeri serpiştirerek süslüyoruz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir