PATATESLİ MİDYE BÖREK

   Sonunda saatleri geri aldık ve şimdi adaptasyon sürecimiz başladı. Sabahları kalkmak zor oluyor. Önce eski saate yakın uyanıyorum, sonra daha vakit olduğunu görüp yeniden uykuya dalınca bu sefer de sanki uykumu hiç alamamışım gibi oluyor. Akşamları ise zifiri karanlıkta işten çıkınca sanki artık çok geçmiş, hiç bir şey yetişmeyecekmiş gibi geliyor. Acaba bu duruma daha kolay adapte olmanın bir yolu var mıdır? Hiç bir şey değişmemiş gibi güne erken başlasak daha mı iyi olur acaba diye de düşünüyorum. Soğuk, karanlık, puslu günler hiç bana göre değil. Şöyle aydınlık, pırıl pırıl bir gökyüzü olması lazım. Hala instagramda beyaz Bodrum evleri, çiçekli rengarenk bahçe resimlerini de beğenmem bundan herhalde…
  Gelelim bugünkü tarife. İnternette fenomen olan tarifleri bazen hemen yapıyorum, bazen de herkesin blogunda olduğu için vaz geçiyorum. Bu midye börek de uzun süre ertelediğim tariflerdendi. Ama hafta sonu kızımın canı börek çekince değişik bir görüntüsü olsun deyip yaptım. Acıktığı için mi yoksa biraz da fazlasıyla beğendinden midir nedir, akşama kadar hepsi bitti. Bazı böreklere bazı içler daha çok yakışır ya bence bu böreğe de patates çok yakıştı. 

MALZEMELER:
3 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
3-4 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
YAPALIM:

  • Patatesler haşlanıp ezilir ve baharatla karıştırılır.
  • Sıvı yağ ile su karıştırılır.
  • Her bir yufka önce dörde bölünür. Karışım ile yağlanır. Ortaya doğru büzdürülür. İki ucu birleştirilir. 
  • Bu kısıma patatesli içten konur ve yuvarlayarak börek haline getirilir ve tepsiye yerleştirilir.
  • Tüm yufkalar bitene kadar bu işlem yapılır, sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir