EVLENME YIL DÖNÜMÜ PASTASI

   24 seneyi bitirdik hayırlısıyla. 24 yıl önce karlı bir kış gününde evlenmiştik. Evet 26 Ekim olmasına rağmen Ilgaz’da yol alırken kar yağıyordu. Ankara’dan Kastamonu’ya gelin gelmiştim. Yıllar birbirini kovaladı, iki tane güzeller güzeli kızımız oldu. Her biri bizim için ayrı ve tarifsiz bir mutluluktu. Aramızdaki sevgi ve özellikle de saygı hiç eksilmedi. Ece hep söyler, ” sen en iyisini bulup kapmışsın, biz nereden bulacağız bir daha ” diye. İnşallah Allahım onlara da en iyilerini gösterir, en az babaları kadar iyi bir eş bulabilirler. Biz de daha nice seneleri sağlıkla ve birlikte geçiririz inşallah. 
   Birlikte baş başa geçirdiğimiz bu yıl dönümümüz için küçük ve sevimli bir pasta hazırladım. İçim elvermedi başkasının yaptığı pasta ile kutlama yapmaya. 24 yıl önce karlı bir gündü belki ama artık sonbaharda kutluyoruz yıl dönümümüzü. O yüzden gelin duvağı şeklinde hazırladığım şekerden bir örtü üzerine düşmüş sonbahar yaprakları teması vardı. Yaprakları rengarenk yaparken çok zevk aldım. 
   Görüntü kadar tadı da bir harikaydı. Bu kadar süslemeniz şart değil, yalnız pandispanya ve krema da nefis, kesinlikle tavsiye ederim.

PANDİSPANYA MALZEMELERİ:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 fincan sıcak su
1 fincan sıvı yağ
1 vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
KREMA MALZEMELERİ:
150 gr bitter çikolata
150 gr sütlü çikolata
350 gr fındık kreması
2 kutu krema
YAPALIM:

  • Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır. Yumurta akları kuru ve cam bir kapta çırpılır, biraz köpük haline gelince şekerin yarısı eklenip tıraş köpüğü haline gelene kadar çırpılır. Kap ters çevrildiğinde köpük akmayacak kıvamda olmalıdır.
  • Yumurta sarıları ile kalan şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Sarılara sıcak su ve sıvı yağ eklenerek çırpılır. Un, kakao elenir, nişasta ile birlikte konur, spatula ile karıştırılır.
  • En son olarak yumurta akları konur ve katlayarak akları söndürmeden, mümkün olduğunca az olarak karıştırılır ve 20 cm.lik kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar, kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.
  • Kremayı yapmak için çikolatalar ben mari usulü eritilir.
  • İçine fındık kreması koyularak mikserle çırpılır.
  • Kremalar eklenip çok fazla çırpılmadan karıştırılır ve fazla beklemeden ara katlara ve üzerine sürülür. Süslenerek servis edilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir