ESKİMEYEN DOSTLARLA BİRLİKTE

   Her ne kadar havalar soğumadan ve bahçede toplanmayı istesek de yine olmadı. Gerçi bir ara havanın ısınmasını fırsat bilip kabanlarla da olsa çıkıp oturduk ama günümüzün çoğu evde geçti. Gerçi sohbet güzel olunca pek de mekanın önemi kalmıyor.

   Menüyü hazırlarken yine iki tatlı, iki tuzlu, bir de salata olarak düşündüm. Tatlılardan birisi pasta ya da kremalı bir tatlı oluyor. Benim seçimim de çoğunlukla pastadan yana oluyor tabi. Denemediğim bir pastayı yapmak istedim. Ne zamandır Red Velvet yapmak istiyordum. Resimlerini görseniz siz de bayılırsınız. Kıpkırmızı bir pasta, üzeri de içindeki kekten artan parçalar ufalanarak süsleniyor. Kırmızılığı yapmak için de gıda boyası kullanılmış. Ben de organik olsun diye neden pancar suyu kullanmayayım ki dedim. Oysa daha dün bir tarifi seyrederken pancar suyunun böyle keklerin içinde piştiğinde rengini kaybettiğini öğrendim. Bunu o zaman bilseydim başka bir asta yapardım. Ama bu sayede rengi kırmızı olmayan ama lezzetli bir pandispanya tarifim oldu. Tarifin ayrıntıları burada.
   Tatlının ikincisi instagramda gördüğüm ve görüntüsüne bayıldığım bir kurabiye idi. Zaten bir tatlı kremalı ise ikincisi kurabiye olmalı benim için. Ve ortaya yine ilk denemesi ile Yanardağ Kurabiye çıktı. Onun da tarifi burada.

Tatlılardan başka bir de atıştırmalıklar yapıyorum bazen, kahvenin yanında içmeye veya masa hazırlanmadan önce tatlı isteğini bastırmaya. Bunlar genelde küçük boyutlu kurabiyeler fala oluyor. Bu sefer de karamelli ve çikolatalı bir kurabiye yaptım.

   Tuzlularda tercihim bir börek, bir de kurabiye ya da poğaçadan yana oluyor. Birini peynirli yaparsam diğerini de zamanına göre ıspanaklı, patatesli veya daha değişik olarak yapıyorum. Bu sefer böreğim de tavuklu oldu, tavuklu muska böreği.

Tuzlu kurabiye olarak da cevizli zeytinli bir kurabiye yaptım.

Salata olarak da buğdaylı bir salata tercih ettim.

O gün tadına baksınlar diye siyez ekmeğimden de pişirdim, yanına da sade olmasın diye acılı ezme yapıverdim.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir