SOSİSLİ SANDVİÇ

   Sandviç deyip geçmeyin, bol malzemeli ve doyurucu bir yemek bu. Yalnızca sosis değil kıyma da kullanıyoruz. Ekmek dilimlerinin üzerine sürülen hardal değişik bir lezzet yaratıyor. Benim sandviç ekmeklerim de pek güzeldi, hamuru sütlü ekmek gibiydi. Hazır paketlerin içindeki ekmeklerden de kullanabilirsiniz ama ben bu fırında yapılmış ekmekleri daha çok beğeniyorum. Tam da nöbetçi olup eve geç gittiğim güne denk gelince çok da iyi oldu. Bugün canınız yemekle uğraşmek istemiyorsa bol malzemeli sandiviçi bir denersiniz.

MALZEMELER:
3 adet sosis
3 adet sandviç ekmeği
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3-4 kornişon turşu
3 yemek kaşığı hardal
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet domates
Tuz
Karabiber
Biberiye
Kaşar peyniri
YAPALIM:

  • Sandviç ekmeklerini kesin ama birbirinden ayırmayın. Bir tarafına birer kaşık hardalı sürün ve yanlardan desteklemek için alüminyum folyo kullanarak fırın tepsisine yerleştirin.
  • Sosisleri içine bir tatlı kaşığı tuz, soyulmuş sarımsak ve salça koyduğunuz suda haşlayın.
  • Tavada sıvı yağı kızdırın, içine kıymayı koyarak kavurun. Sonra doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve biberiye koyun.
  • Domatesler pişince küçük doğranmış turşulardan birazını içine ilave edin.
  • Sosisler pişince hardalın üzerine birer tane koyun. Üzerine birer ince dilim kaşar peyniri, sonra kıymalı domatesleri, onun üzerine yine birer dilim kaşar ve en son olarak da kalan turşuları paylaştırın. Varsa acıbiber turşusu da kullanabilirsiniz.
  • Şimdi 180 derece fırında peynirler eriyene kadar dursun. İşte sandviçiniz hazır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir