QUESADİLLA ( TAVUK DÜRÜM)

   Bir Meksika yemeği bu. Meksika yemekleri damak tadı açısından bize çok farklı gelmiyor. O yüzden yediğim zaman çok beğendiğim bu tarifi evde hemen uygulamaya geçtim. Yine birkaç ufak araştırma ile benim tarifim ortaya çıktı. Etler önceden marine edildiği için daha lezzetli oldular. Önce tavuk etleri sotelendiği ve sonradan sebzeler pişirildiği için sebzelerin sulanmadı. Görüntü ve lezzet bir araya gelince güzel bir birliktelik oldu. Bir de siz deneyin bakalım…

MALZEMELER:
4 adet lavaş ekmeği
2 adet tavuk göğsü
2 adet kırmızı biber
5-6 adet yeşil biber
1-2 adet acı biber
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Nane
Biberiye
1 adet kuru soğan
100 gr kaşar peyniri
YAPALIM:

  • Tavuk etleri mümkünse akşamdan zeytinyağı, biberiye karabiber, nane ve kekikle karıştırılarak marine edilir.
  • Tavaya hiç yağ koymadan jülyen doğranmış tavuk etleri pişirilir. Tavuk etinde yalnızca göğüs eti kullanmadan kemiksiz but da kullanılabilir. Tavuk etleri önce biraz sulanacak, sonra suyunu çekecektir.
  • Tavuklar bir tabağa alınır. Aynı tavaya biraz sıvı yağ koyup piyazlık doğranmış kuru soğan ve beraberinde yine jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biberler sotelenir.
  • Biberler pişince tavuklar eklenir. Tuz ve karabiberle biraz daha sotelenip ocaktan alınır.
  • Lavaş ekmeklerinin üzerine yarısını kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşar peynirleri paylaştırılır. Üzerine tavuklu karışım konur, ikiye katlanarak tost makinesinde peynirler eriyinceye kadar ısıtılır. Isıtırken üzerine biraz tereyağı ile yağlanırsa daha lezzetli olacaktır. Ya da ısıtma işlemini az tereyağı sürülmüş bir tavada da yapabilirsiniz. Her ikisini de deneyen biri olarak tost makinesinde yapılanı ben daha çok beğendim.
  • Servis tabağına almadan önce dilimlenir ve sıcak olarak tüketilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir