AVOKADO SALATASI

   Sonunda avokadodan güzel bir şey yapmayı başardım. 
   İlk aldığım avokadoyu dilimleyip yemeğe kalkışmıştım. Meğerse avokado sade yenmezmiş. Tadı çok kötüydü. Sonraki aldığım da daha olgunlaşmamıştı. Onu da bir türlü ezmeyi başaramadım. 
   İnanmazsınız ama avokadoyu yemeği Antalya’da Dim Mağarası’na gezi yaparken yol üzerindeki bir köyde öğrendim. Yol üzerinde dikenli incir yemek için durmuştuk. Kadın bir sürü şey satıyordu; dağ kekiği, çeşit çeşit baharatlar, portakal, mandalina. 
  Bir de baktım ki avokado da satıyor, meğerse orada yetişiyormuş. Ben sordum o anlattı, olgununu almak gerektiğini, nasıl soyulacağını ve sade olarak yenmediğini, salatasının nasıl  yapılacağını falan. Kastamonu’ya gelince ilk gördüğüm yerden avokadoyu aldım. Biraz olgunlaşması için olgun bir elma ile birlikte bir poşete koydum ve birkaç gün sonra avokado iyice yumuşadı. 
  Soymak için önce ikiye bölmeniz gerekiyor. Ama tam ortasında büyük bir çekirdeği var. Çekirdeğin etrafından doğru iki parçaya ayırıyorsunuz. Sonra çekirdeğe bıçağı batırıp çekince çok rahatlıkla çıkıyor. Kabuğunu bıçakla da soyabilirsiniz. Zaten çok ince bir kabuğu var. Ya da kaşık yardımı ile avokadoyu içinden alabilirsiniz. Sonra da çatalla ezdiniz mi her şey hazır.

MALZEMELER:
1 adet olgun avokado
1/2 kuru soğan
1 adet arnavut biberi
1 adet yeşil biber
1 adet domates
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Tuz
YAPALIM:

  • Yumuşak ve olgun avokado soyulduktan sonra çatalla iyice ezilir. İçine limon suyu koyulup karıştırılır.
  • Soğan, domates ve biberler incecik doğranır.
  • Hepsi birlikte karıştırılır. Sarımsaklar rendelenip eklenir, tuz ve zeytinyağı koyduktan sonra servise hazırdır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir