PARIS BREST

  Ekler pastayı bir kez de böyle deneyin. Aslında her şey aynı, bir tek sunu farklı. Üzerinde fazladan çikolata sosu yok ama file bademler var. Bu malzemeden 9-10 tane çıkıyor. Misafirinize göre miktarı ayarlayın. Akşamları soğuk bir şeylerin yanına iyi gider diye düşünüyorum. Havalar çok sıcak ama tatlısız da ek olmuyor. Tatlı kriziniz için deneyin derim.

MALZEMELER:

½  Su bardağı su
½ Su  Bardağı süt
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
100 gr. margarin
4 yemek kaşığı tepeleme un
2-4 yumurta
KREMA:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
30 gr beyaz çikolata
50 gr margarin
1 paket vanilya

YAPALIM:

  • Su , süt, kesme şeker, tuz ve parçalara bölünmüş margarini koyup  ocağımızın altını yakıyoruz. Margarini daha çabuk erimesi için parçalıyoruz.
  • Karıştırarak malzemeyi eritiyoruz. Hepsi eriyince 4 yemek kaşığı tepeleme unu ilave ediyoruz. Un mutlaka tepeleme olacak !
  • Ocağın altını en kısık ayara getiriyor ve karıştırmaya başlıyoruz. Aynı un helvası kavurur gibi 10 dakika pişiriyoruz.
  • 10 dakikanın sonunda ocağın altını kapatıyor ve hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur parmağımızı yakmayacak kadar soğuduğunda yumurtaları teker teker kırmaya başlıyoruz. Her yumurtayı kırdıktan sonra elle yoğurarak hamura yediriyoruz.
  • Her yumurtadan sonra kıvam kontrolü yapmamız gerekiyor. Çünkü hamur 2 ila 4 yumurta alabiliyor. Yumurtanın taze-bayat, küçük-büyük olmasına göre değişiyor. Parmağımız hamurdan mozaik gibi uzayarak kalkıyorsa kıvamı olmuş demektir. O zaman yumurta kırmaya son veriyoruz. Benim hamurum 3 yumurta ile oldu.
  • Hamuru krema torbasına koyarak halka şeklinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkıyoruz. Tırtıklı uç seçerseniz pişince daha güzel görünüyor.
  • Üzerine file badem koyduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 5-10 dakika daha kapattığımız fırında bekletiyoruz. Daha sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kreması için un, şeker, yumurtayı çırpıp sütü ekliyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadaktan sonra 5 dakika daha koyulaşması için bekliyoruz ve sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz.Bu arada içine beyaz çikolatayı parçalayıp koyuyor ve erimesini sağlıyoruz. Sonra da margarini ve vanilyayı ekliyoruz. 
  • Soğuduktan sonra krema torbası yardımı ile ortadan ikiye kestiğimiz ekler hamurlarının içine sıkıp üzerini kapatıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. 3-4 saat sonra pastanız servise hazırdır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir