LİMON KREMALI MERENG

   Pasta yaptıktan sonra kremadan artan yumurta aklarını hep beze yaparak değerlendiriyorum. Bu sefer de bezeye değişik bir tat verelim dedim ve başka bir blogda tesadüfen bulduğum bir kremayı denedim. Neyse ki sonuç başarılı oldu ve rahatlıkla tarifi verebiliyorum. Malzemeler bira değişikliğe uğradı ama son hali burada. Bu malzemelerle nasıl bir krema çıkar ortaya diye düşünmeyin, önce ben de tedirgin olmuştum ama gerçekten de güzel, hoş, biraz da mayhoş bir krema oluyor ve bezenin o çok şekerli tadı ile tezat oluşturarak çok da güzel oluyor.

MALZEMELER:
4 yumurta akı
125 gr. toz şeker
125 gr. pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
LİMON KREMASI:
60 gr margarin
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 yumurta
Bir fiske tuz
1 limon suyu
YAPALIM:

  • Yumurta akını mikserde çırpmaya başlayın, koyulaşmaya başlarken toz şekeri de azar azar ekleyin. Aklar tıraş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sonunda akların olduğu kabı ters çevirdiğinizde kaptan akmaması gerekiyor.
  • Pudra şekeri ile nişastayı ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı akların içine boşaltın ve aşağıdan yukarı doğru, akları söndürmeden, bir spatula ile karıştırın.
  • Fırını 80-90 dereceye ısıtın. Krema torbası yardımı ile pişirme kağıdı serilmiş tepsiye, yuvarlak uç ile kuş yuvası şeklinde sıkın.
  • Fırında yaklaşık 2 saat pişirin.
  • Kreması için toz şeker ile limon kabuğu rendesini karıştırın.
  • Oda ısısında yumuşamış margarini ekleyin ve iyice birbirine yedirin. Yumurtaları teker teker ekleyin. Tuz ve limon suyunu da kattıktan sonra pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Bezeler pişip soğuduktan sonra ortasına kaşık yardımı ile kremaları doldurun.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir