BÖĞÜRTLENLİ SÜTLÜ TATLI

Hala böğürtlen toplayabiliyoruz ama havaların soğuması ile birlikte sonuna yaklaştığımızı da hissediyoruz. Artık böğürtlenler küçüldü ve daha yavaş kızarmaya başladı. Biz de son tatlılarımızı yapalım artık. Gerçi burada böğürtlen kullanmanız şart değil, mevsimine göre hangi meyve varsa biraz yumuşayıncaya kadar kaynatıp kullanabilirsiniz. Böğürtlenin en güzel yanı çok hoş bir renk vermesi. Bu rengi diğer meyvelerle yapmak zor olur. Hafif ve güzel bir tatlı arıyorsanız ve de dolapta beklemesi için zamanınız varsa deneyin. Zamanından önce dilimlemeye kalkışırsanız parçalanabilir, dikkatli olun. Yemek kaşığı ölçülerini de tepeleme kullanın, gerisi kolay…

MALZEMELER:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
1 paket krem şanti
1 adet vanilya
1 paket üzümlü kepekli bisküvi
1 çay bardağı ceviz
ÜZERİ İÇİN:
2 su bardağı böğürtlen
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
YAPALIM:

  • Bisküvi ve ceviz rondoda un haline getirilir.
  • Tencerede margarin eritilip un ve nişasta kavrulur. 
  • İçine süt ve şeker ilave edilerek karıştırılmak suretiyle pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra 5-10 dakika soğumaya bırakılır, sonra vanilya ve toz krem şanti konularak çırpılır.
  • Kelepçeli bir kalıba muhallebinin yarısı dökülür. Üzerine un haline getirilmiş bisküvi ve cevizler konur, sonra da muhallebinin kalan yarısı ile kaplanır. 
  • Böğürtlenli sos için böğürtlenler su ile 5-10 dakika kaynatılır. Sonra süzülerek taneleri ayrılır. Kalan meyve suyuna biraz su ile ezilmiş nişasta ve toz şeker konur ve karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra muhallebinin üzerine dökülür. 
  • Ben kaynama işleminden sonra daha önce süzdüğüm meyvelerin tanelerinden de bir miktar ilave ettim ve bence daha güzel oldu. Ama pürüzsüz bir sos istiyorsanız meyveleri katmadan yapabilirsiniz.
  • Artık tatlınızı buzdolabına kaldırıp donmasını sağlayabilirsiniz. Hiç acele etmeyin, en az 4-5 saat dolapta dursun. Sonra kelepçeli kalıbı çıkarıp dilimleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir