BÖĞÜRTLEN SOSLU KUP

Tam da böğürtlenlerin zamanı. Hemen hemen her gün topluyoruz. Her zaman da yemek olmuyor, kalınca da hemen küflenip ekşiyor. Bir şekilde tüketmek lazım. Ara sıra tatlılarda kullanmak hoş oluyor. Harika bir renk veriyor. Bir kısmı da kışın kullanılmak üzere derin dondurucuya gidiyor. En güzeli de sütlü tatlılar oluyor. Ben bu renge hayranım…

MALZEMELER:
5-6 adet kedi dili
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
Bir fiske tuz
1 paket vanilya
1/2 kutu (100 gr) krema
SOSU İÇİN:
1 su bardağı böğürtlen
2.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
YAPALIM:

  • Kedi dilini sütle ıslatıp kup bardaklarının dibine yerleştirin. Büyük gelirse parçalayabilirsiniz.
  • Muhallebisi için nişasta, un ve toz şekeri tencereye alın. Yemek kaşığı ölçüsünü tepeleme yapın. Üzerine sütü döküp, bir fiske de tuz koyarak ve devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra biraz ılınsın. Ilındıktan sonra içine vanilya ve krema koyup çırpın. Sonra da kedi dilinin üzerine kup bardaklarına paylaştırın. Ama üzerinde böğürtlen sosu için bir miktar boşluk bırakın.
  • Böğürtlenleri başka bir tencereye alın, üzerine suyu koyup kaynatın. Biraz ezgin hale gelince süzgeçten süzün. 
  • Tencereye süzdüğünüz sudan 2 bardak alın, şekeri ilave edin. Nişastayı da çok az su ile ezip meyve suyunun içine ekleyin. Sonra da karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra dilerseniz tanelerinden de istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz. Ya da çekirdeklerinin ağzınıza gelmesini istemiyorsanız sade olarak da bırakabilirsiniz.
  • Pişip koyulaşan böğürtlen sosunu da muhallebilerin üzerine paylaştırın. Üzerinitaze böğürtlen ve şam fıstığı ile süsleyebilirsiniz. 3-4 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir