KREMALI SÜTLAÇ

Bu sütlacı çok seveceksiniz. Krema pek çok şeye olduğu gibi buraya da çok nefis bir lezzet katıyor. Biraz kıvamlı bir sütlaç. Ben bu şekilde sütlacı daha çok seviyorum. Burada belirtilen miktarda pirinci haşlayın ama ilave ederken kendi zevkinize göre daha az koyabilirsiniz. Benim tarifimle küçük kup bardakları ile 4 tane çıkıyor. Ama Ramazan günü fazla tüketmeyelim diye küçük porsiyonları tercih ettim. Kişi sayısına göre miktarları arttırabilirsiniz.

MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 silme yemek kaşığı pirinç unu
1 silme yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 kutu krema
YAPALIM:

  • Pirinç ezgince haşlanır.
  • Nişasta, un , pirinç unu ve toz şeker tencereye alınır. Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek çırpıcı ile karıştırılır ve pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
  • Ocağa alınıp karıştırmaya devam edilerek kaynatılır.
  • Kaynadıktan sonra pirinç eklenir, bir taşım daha kaynatılır.  (Pirinç miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Çünkü kimisi pirinci az olan sütlacı sever, kimisi de içinde bol bol pirinç olsun ister. Pirinci azar azar ekleyerek karar verebilirsiniz. )
  • Pirinçle birlikte kaynadıktan sonra tencere ocaktan alınır ve 5 dakika sonra içine krema ilave edilir. Daha sonra kaplara paylaştırılır. Servis etmeden önce üzerine tarçın serpilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir