KOZALAK MANTI

   Ramazan boyunca bu yemeği yapmayı düşündüm fakat bir türlü fırsatım olmadı. Kısmet bu güneymiş. Tam 4 kişiye göre bir yemek. Yemesinin zor olacağını düşünenler olabilir. Ortadan bana bana elinizle yiyebilirsiniz. Lezzeti çok hoş. Şimdi iyi ki de iftara yapmamışım diyorum. Çünkü sıcak sıcak, pişirir pişirmez yenmesi gerekiyor. Bir de ezan baskısı olunca zor olabilirdi. İstediğiniz zaman rahat rahat yapın bence. 

MALZEMELER:
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
YAPALIM:

  • Yufkaları sigara böreği yapar gibi önce 4’e, sonra her bir parçayı tekrar 4’e bölün. Yani her bir yufkadan 16 parça elde edeceksiniz. 
  • Her parçayı geniş tarafından başlayarak saracaksınız. Kolaylık olması açısından geniş tarafına pipet koyarak sıkı bir şekilde sarın ve pipeti çıkarın. Yufkanın ucundaki son kısmı da çok az ıslatıp açılmaması için yapıştırın. 3 yufkayı da aynı şekilde sarın.
  • Yoğurda ezilmiş sarımsağı karıştırın. Hazırda beklesin.
  • Tavada sıvı yağı kızdırın, yemeklik doğranmış soğanı öldürün. Pembeleşince kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıyma pişince salçayı ekleyip biraz daha pişirin ve en son olarak da ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
  • Servise yakın yufkaları bol yağda, tercihen fritözde kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın. 
  • Her şey hazır. Şimdi servis zamanı. Yuvarlak, geniş bir tabağa kızarttığınız yufkaları dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu, ortasına gelecek şekilde gezdirin. En son olarak da kavurduğunuz kıymayı ortasına koyun. Şimdi de afiyetle yiyin, boş verin çatalı bıçağı, yufkaları elinize alın, soslara batırıp yiyin. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir