GÜN MENÜSÜ

Menümüzdeki son ve çok beğenilen böreğimiz: Avcı Böreği. Bugün için özel istek çin böreği idi ama bu da ona epeyce benziyor ve lezzeti de en az onun kadar güzel oldu. Neyse ki böreği fazla fazla sarmışız. Kolaylık olsun diye bir gün önceden sarıp dolaba kaldırmıştım ve o gün kızartıp sıcak sıcak sofraya koyduk kızımla beraber. Baktım ki sofradaki börekler bitti ve hala iştah var, biraz daha kızartıverdik.

   
Pasta denenmişlerden bir tarif : Rüzgar gülü pastası. Tam da çilekler çıkmışken çok iyi oldu bunu yapmam. Hem de hafif bir pasta oluyor, sıcak günlerde meyveli pastalar tercih ediliyor. Daha önce kivi ile denemiştim ama çilekle görüntüsü harika oluyor.



Değişik bir kak yapmak istedim ve karamelli keki ikinci kez denemiş ve bu sefer daha başarılı olmuş oldum. Ama sanırım bu kek için benim slikon kek kalıbım pek uygun değil, diğer kalıplarla çok güzel olacağına eminim. İşte o zaman tam tarifini vereceğim.


Pasta kremasından artan yumurta aklarını yine beze yaparak değerlendirdim. 


Bir de kurabiye olsun dedim ve damla çikolatalı kurabiye yaptım.


Salata olarak yine gözlere hitap etsin istedim ve salatalarda çokça kullandığım pancar turşusundan salata yaptım: Pancarlı Patates Salatası


Bu kadar değişik tariflerin yanında klasik bir poğaça, kabartma tozlu peynirli anne poğaçası.


Bir de portakallı kurabiyemiz var. Yaz günü portakal nereden demeyin, kışın yaptığım portakal şekerlemeleri işte burada.


Bir gün sezonu daha burada kapanmış oldu. Darısı diğer sezona…



Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir