KARAMELLİ KUP

Kupta yapılan tatlıları çok seviyorum. Yapımı kolay, görüntüleri ve sunumları de güzel oluyor. Bu sefer misafirlerimin sayısı az olduğundan bir değişiklik yapayım dedim. Kalabalık misafirler için biraz zorlayıcı olabilir. Hele ki gelenlerin sayısı tam olarak belli değilse ve sayı birden artıverirse  yetmeyebilir. Pasta olsa dilimleri küçültüp idare edersiniz. Burada durum farklı. O yüzden de kupları genelde evde, akşam yemeği sonrası, hafif bir tatlı olarak tercih ediyorum.

MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
2 paket krem şanti
Kakaolu pandispanya
YAPALIM:

  • İlk önce krem şantiyi üzerinde yazılı miktar sütten yarım bardak daha az miktarla çırptıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Daha sonra şekeri karamelize edelim. Tencerenin dibini kaplayacak kadar şekeri (yaklaşık olarak 13’ünü) döküp tencereyi ocağa alalım.Şeker hafif karamelize olunca 1/3’ini daha üzerine serpiştirelim. Tencereyi hafif çevirerek, içine kaşık değdirmeden karıştıralım. Son olarak kalan şekeri de koyup karamelize edelim.

 

  • Karamelize olunca üzerine ocağı kısıp sütü ekleyelim. Şeker çok sıcak olduğundan sütü ekleyince birden kabarıp taşabilir. Bu yüzden sütü yavaş yavaş ekleyerek dikkatli olalım. 
  • Nişastayı biraz su ile inceltip sütlü karışıma ekleyelim ve karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alıp arada bir karıştırarak ılınmasını sağlayalım.
  • Pandispanyayı rondoda ince kıyalım. Burada artan keklerinizi de değerlendirmeniz mümkün. Ya da yaptığınız ve yeterince kabarmadığı için beğenmediğiniz kekleri. Hiçbirisi yoksa kakaolu bisküvi bile kullanmanız mümkün.
  • Kup bardaklarına sırayla karamelli muhallebi, üzerine krem şanti, üzerine çekilmiş kek kırıntıları, yine karamel sos ve en son olarak da krem şenti koyalım. Tüm kuplara aynı şekilde dolduralım. 
  • Dilerseniz üzerini çilek dilimi ile veya fındık parçaları ile süsleyerek soğuması için buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat sonra servis edebiliriz. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir