HOŞ GELDİN RAMAZAN

   Geldi gelecek derken bu sene Ramazan ayına da eriştik. Ramazan başlamadan önce nasıl tutarız diye düşünüp duruyorduk. Zaman çok uzun, havalar sıcak gidiyordu. İki gündür yine bir serinlik, yine yağmur var. Havalar bizi pek zorlamayacak anlaşılan ama sanırım uzun zaman açlık biraz silkeleyecek hepimizi.
   Biz evlerin hanımları olarak daha ilk günün ilk saatlerinden itibaren de başladık düşünmeye ne pişireceğiz diye. Bu sene kolaylık olur, bir fikir olur diye erken saatlerde o günün örnek menüsünü vermeye çalışacağım. Bu birkaç gün eski tariflerden olacak ama bazen de yeni bir tarifi de ekleyeceğim. Çoğunlukla da kendi soframın menüsü olacak tabii.

   İlk güne biraz hafif ve kolay başlamayı düşündüm. Hem de iş günü olduğundan fazla vaktimiz olmayabilir. En iyisi ana yemeğimiz köfte olsun. Eskilerden bir kaşarlı köfte tarifim var. İyi bir Ramazan başlangıcı olabilir diye düşündüm.

   Ama yemeğe asıl çorba ile başlamak lazım, o da şehriye çorbası olsun.

   Köftenin yanına şöyle güzel bir mevsim salatası iyi gider. Domates, salatalık, yeşil soğan, taze nane, hatta dereotu da doğrayın. Bol limonlu, zeytinyağlı.

   Yemeği pirinç pilavı ile sonlandıralım. Yapabiliyorsanız yavaş yavaş, dinlene dinlene yemeğinizi yiyin. İsterseniz uzun saatler boyu susuz kalacağız diye endişeniz varsa bir de elma kompostosu yapın derim. Pilavla birlikte iyi gider.

   Yemeği yediniz, sofrayı topladınız, çayınızı da demlediniz, yanına biraz tatlı bir şeyler iyi gider. Ama o da hafif osun bugün. Tatlımız da yalancı tavuk göğsü olabilir. Yine bol sıvı almayı unutmayın. Allah hepimize kolaylıklar versin.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir