ELMAS KURABİYE

  6 gündür tarif yazmamışım. Ama gayet haklı sebeplerim vardı. Yeni bir yeğenim dünyaya geldi ve annesine yardım etmek üzere Ankara’dayım. Yani Deniz artık abla oldu. Doğum günlerinden ve değişik parti konseptli pastalardan Deniz’i biliyorsunuz. İşte artık o Deniz Abla… Gayet de başarılı bir abla oldu. Anne ve bebek bugün biraz normal düzenlerine döndüler gibi. Ben de günlerdir ilk defa bilgisayar başına oturuyorum ve hazırda yazıp da yarım bıraktığım bir tarifi veriyorum.  
  Çocuklardan söz açmışken çocukların çok sevdiği bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. En çok da ortasındaki fındık ezmesine bayılıyorlar. Ben de günüm için kurabiye seçimini elmas kurabiyeden yana kullandım.Kenarını toz şekere bulayıp fırına verince pişen kurabiyeler pırıl pırıl parlıyorlar. Çok fazla vaktim olmayabilir. O yüzden hemen tarife geçiyorum. Bütün günlerim sona kaldığı ve misafirlerimin hepsini ağırlayıp buraya geldiğim için bir sürü menü birikti. En kısa zamanda bunlarla geri döneceğim.

MALZEMELER:
200 gr margarin tereyağı karışımı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
YAPALIM:

  • Yumurta, pudra şekeri ve katı yağları bir yoğurma kabına alın ve karıştırın. 
  • Önce kakaoyu, sonra kabartma tozu ve vanilya ile karıştırılmış unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. 1 saat kadar hamuru dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin. Ortalarına bastırarak oyuklar açın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra ortalarındaki boşluğa fındık ezmesi sıkın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir