YİNE BİR GÜN MENÜSÜ

   Artık yavaş yavaş da olsa yaz geliyor ve günlerimizin de sonuna yaklaşıyoruz. Bu demektir ki artık sıra bana geliyor. Bana sıra gelmeden geçen ay Gülsüm Hanım’a gittik.
   Gülsüm Hanım salata tercihini şehriye salatasından yana kullanmış ama yıldız şehriyeden. Bu şehriyeleri ilkokulda iken çok kullanırdık. Yemek yapmak için değil elbette, rengarenk boyayıp el işi derslerinde çeşit çeşit şeyler yapardık.Şekli bu işler için çok uygun. Düşünsenize arpa şehriyeden ne yapabilirsiniz ki? Aslında çorbalarda da kullanılabilecek bir şehriye ama nedense almak insanın aklına gelmiyor. Ama bence yemekler içinde de en çok salataya yakışıyor.
   Gülsüm Hanım’ı pek bir özenli gördüm. Sanırım rulo pastayı daha çok seviyor. Her günde değişik bir rulo pasta yapıyor. Bu sefer d öyle olmuş ve internette sıkça gördüğüm bir rulo asta detayını uygulamış ve zebra pasta yapmış.
Bir salata daha vardı soframızda, o da sarımsaklı yoğurtlu havuçlu salata.
Kekli Tatlı… Bu tatlıya isim bulamadık bir türlü, böyle diyelim bari. Adı olmayan ama güzel görünen bir tatlı. Yapması belki kolay ama özel malzeme gerektiriyor. Ortası delik muffin kalıbı gibi bir şey. Bununla kekleri pişirilip şerbetleniyor ve boşlukları ve üzeri krem şanti ile süsleniyor.Ama malzemeniz yoksa yapmanız mümkün değil.
Havuçlu Kremalı Kek. İçi de dışı da nefis.
Bu kadar farklı menüye bir klasik eklemek lazımdı: Peynirli Mayalı Poğaça.
Veee son olarak  ıspanaklı börek.Bir farkla çiğ ıspanaktan yapılmış. Tarifi ayrıntılı olarak aldım ve denedim. En kısa zamanda da ayrıntılı tarifi vereceğim. Çiğ ıspanaktan yapılmış böreğin bu kadar güzel olabileceği hiç aklıma gelmezdi…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir