PANCARLI PATATES SALATASI

   Hayırlısı ile bir pazartesi sendromunu daha atlatmış bulunmaktayız. Ne kötü bir gündü, tam da adına yakışır şekilde. Bir an önce bitsin diye dua ettim ve neredeyse sonlarına geldik işte. İnsanlara laf anlatmaktan bıkıp usandığım bir gün oldu. Ben de günün sonunu güzel bir şeyler yaparak, tariflerimi paylaşarak kapatmak istedim. 
   Geçen hafta sonlarım misafirlerimle dolu olduğu için hem tarifler birikti ama yazılmayı bekliyorlar. İki güzel salata tarifim olacak. Görselleri harika olanla başlamak istiyorum. Zaten salatalarımda pancar turşusu kullanmaya bayılıyorum. Bu da onlardan biri. Yalnız yeşillik işini biraz abarttığım için pembelik kısmen azalmış. Artık pazarlar çok zengin ve tazecik yeşilliklerle dolu. Alınca da dayanamayıp biraz fazla malzeme kullanmışım. O yüzden pembe ile yeşil arası bir renk oldu salata. Siz yeşilliği biraz daha azaltıp pembe dozunu yükseltebilirsiniz. Verdiğim miktarlar tamamen bir fikir olması amacı ile, yoksa istediğiniz malzemeyi istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz. Sonuçta kıvamla ilgili pek bir işiniz yok. Pancar ve sarımsaklı yoğurt birlikteliğine bayılacaksınız.


MALZEMELER:
3 adet patates
Patatesin yarısı kadar pancar turşusu
1-2 dal yeşil soğan
1 tutam dereotu
1 tutam nane
1 limon suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak

YAPALIM:

  • Patatesler haşlanıp ezilir.
  • Pancar turşusu rendelenir.
  • Patateslerin içine rendelenmiş turşu, ince doğranmış yeşillikler katılıp iyice karıştırılır. Limon suyu ile birlikte biraz yoğrulur.
  • Varsa slikon muffin kalıplarının içine koyulup şekli verildikten sonra ters çevrilip kalıptan çıkarılır ve ortası çukurlaştırılır. Kalıp yoksa elle de şekil verilebilir. Muffin kalıplarının içini yağlarsanız çıkması daha kolay olur.
  • Süzme yoğurt ile rendelenmiş sarımsak karıştırılır. Ortadaki boşluklar sarımsaklı yoğurtla doldurulup üzeri süslenir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir