LITTLE BIG PLANET PASTA

   Sevgili Öykümüzün bu seneki doğum günü teması Little Big Planet, ya da namı değer çorap kafa. Böyle bir şeyi ben de ilk defa Öykü’nün sayesinde duydum. Çoğunuz da duymamışsınızdır diye tahmin ediyorum. Bu bir play station oyunu kahramanı. Öykü de bunu oynamayı çok seviyormuş, kendince de adını çorap kafa olarak koymuş.

   Tema konusunda fikrini alırken böyle bir öneri getirmişti, ben de hemen araştırdım ve güzel ve değişik bir şey olacağını düşündüm. Üstelik figürler konusunda henüz oldukça zayıf biri olduğumdan bu karakteri yapmak bana daha kolay geldi.
   Karakteri kumaşlardan oluşmuş bir dünya ve dikişlerle tutturulmuş kıtaların üzerinde gördüm, bu fikir de iyiydi. Karakter konusunda Begüm’ün çok yardımını aldım. Gerçekten ince işlerde çok başarılı. Çorap kafanın örgü izlerini tamamen o yaptı. Kıtaları da dünyaya o dikti 🙂

   Bu seferki pastanın pandispanyası kakaolu oldu. Ara kreması ise vanilyalı, hem de gerçek vanilya tohumları ile yaptım ve lezzeti geçekten çok farklı idi. Bir değişiklik olarak ( olamasa olmazdı) hafif sütle ıslatılmış pandispanya üzerine blendrdan geçirilmiş dut reçelini ince bir tabaka halinde sürdüm.    Onun üzerine krema, sonra bir kat daha aynı şekilde. Ganajla kaplayıp bir gece beklettim, ertesi gün şeker hamuru ile süsledim. İşte pastanın ayrıntıları:

KAKAOLU PANDİSPANYA
Kişi sayısı 20’ye yakın olduğu için bu sefer biraz büyük bir pasta yapmak gerekiyordu. 24 cm.lik kalıp kullandım, bu yüzden de 6 yumurtalık bir pandispanya yaptım.
MALZEMELER:
6 adet yumurta
6 fincan toz şeker
3 fincan un
2 yemek kaşığı kakao
3 fincan nişasta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
YAPALIM:

  • Pandispanya yapımı için un ve kabartma tozu elenir.
  • Yumurta akları 2 fincan toz şekerle tıraş köpüğü gibi oluncaya kadar çırpılır. (Türk Kahvesi fincanı ) 
  • Kalan şekerle yumurta sarıları ve vanilya çırpılır. 
  • Yumurta sarılarının içine sıvı yağ, ve kaynamış su konularak çırpılır.
  • Yumurta sarılarının içine elenmiş un, nişasta ve kakao  ilave edilir. Burada koyacağınız kakao ile un birlikte 3 fincan olmalıdır. Yaklaşık 2.5 fincan un ve kalanı kakao ile doldurulabilir.
  • Bu karışıma önce biraz aklardan konup karıştırılır, sonra bu sarıların hepsi akların içine konur ve aşağıdan yukarı doğru akları söndürmeden, katlayarak karıştırılır.
  • Kalıba dökülüp 160 derece fırında 30-40 dakika pişirilir. İyice soğuduktan sonra, hatta bir gece buzdolabında bekletilip ertesi gün 3 parçaya kesilir. 
VANİLYALI KREMA  MALZEMELERİ:
4 yumurta sarısı
500 ml süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çubuk vanilya
150 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
YAPALIM:

  • Vanilya çubuğunun tohumları sıyrılır. Tencereye süt, vanilya tohumları ve toz şekerin yarısı konularak kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
  • Kalan şekerle yumurta sarıları çırpılır. Bu karışıma 4 tepeleme yemek kaşığı un katılarak çırpılmaya devam edilir. 
  • Yumurta sarılarının içine 1-2 yemek kaşığı sütten konularak biraz alıştırılır. Sonra yumurta sarıları karışımı yavaşça sütün içine katılırken karıştırılır.
  • Tencere yeniden ocağa konularak kaynatılır ve koyulaştırılır. Bir tepsi yıkanıp suyu süzülür, çabuk soğuması için tepsiye dökülüp yayılır ve üzeri streç filme kapatılıp kabuk bağlaması engellenir. 
  • Oda ısısında yumuşamış olan margarin ile pudra şekeri çırpılır ve buna soğumuş olan krema katılarak çırpılmaya devam edilir. Sonra soğuması için dolaba kaldırılabilir.  Böylece ara kreması hazırdır.
Veee partideki diğer ayrıntılar, cupcake ve kurabiyeler…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir