KARAMELLİ PASTA

   Bu anneler gününde hepimizin ağzı tatlansın diye karamelli bir asta yaptım. Pandispanya her zaman yaptığım sade pandispanya tarifi. Tek farkla içine 1 tatlı kaşığı tarçın koydum. Hoş bir aroma olsun diye.
   Kreması farklı, onu ayrıntısı ile vermek istiyorum. Bu krema ilk denemem ve önce beni korkuttu ama sonra pişman etmedi. Her zaman yağlı krema olmaz, biraz da hafiflik isteyenler için iyi oldu.

NESCAFELİ  KREMA:
1 kutu krema
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz az süt
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
YAPALIM:

  • Soğuk sütün içinde nescafe eritilir. Krem şanti ile birlikte bu süt çırpılarak koyulaştırılır.
  • Krema da ayrı bir yerde çırpılır ve koyu kıvama getirilir. 
  • Her ikisi birbirine katılır. Pudra şekeri ve süzme yoğurt da eklenerek iyice çırpılır ve buzdolabına soğumaya bırakılır.
   Karameli yalnızca üzerine değil ara katlarda da kullanmak istedim. Karameli çok sevdiğimden mi acaba:) Ama böylece yoğun bir şekilde kahve ve karamel tadını birlikte alıyorsunuz ve bence daha iyi oluyor. Gelelim karamelli sos tarifine…
KARAMELLİ SOS:
150 toz şeker
125 ml krema
75 gr tereyağı
YAPALIM:
  • Şeker derin bir tencerede karamelize edilir. 
  • Krema ayrı bir kapta ısıtılır, şeker karamelize olunca içine katılır. Hemen ocak kısılır, çünkü hızla kabaracak ve fokurdamaya başlayacaktır. 
  • Krema ve şeker birbirine karışınca yumuşak tereyağı konur ve erimesi için karıştırılır. Tereyağı da eriyince pürüzsüz bir sos elde edilecektir. Soğuması için bir kenara bırakılır. Sos soğuyup biraz da koyulaşınca krema ile birlikte uygulanır.
Bu pastaya iyi yakışacağını düşündüğüm Snikers’ları da ince doğrayarak süslemede kullandım. Daha ne olsun, hepimizin anneler günü kutlu olsun…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir