ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

   Bir arkadaşımın tavsiyesi ile yeni bir yemek kitabı almıştım. Çok klasik bir yemek yapacaktım ama belki değişik bir pişirme yöntemi olabilir diye barbunya tarifine baktım. Bir de gördüm ki her zaman kullandığımız patatesle havuç yerine kereviz koymuşlar. Değişik fikirleri denmeye bayılırım. Dolabımda da kereviz vardı, çaktırmadan koydum. Evdekiler hala bunu bilmiyorlar. Ama gerçekten de çok leziz oldu. Hem de patates gibi çabucak erimedi, ezilmedi. Bir de sarımsakları ben bütün olarak içine en son olarak atardım, burada sarımsakları soğanla birlikte kavurdum ve bu da harika bir tat verdi yemeğe. Kısacası barbunyayı bir de böyle pişirin derim ben. Siz de benim gibi kerevizi söylemeyin, o da sizin sırrınız olsun…

MALZEMELER:
1 kg taze barbunya
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı doğranmış kereviz
2 adet havuç
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPALIM:

  • Barbunya taze ise ayıklayıp yıkayın. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kadar daha haşlayın. Barbunyanın cinsine bağlı olarak süre değişebilir ama çok fazla yumuşamış olmasın. Çünkü sonra biraz daha pişecek.
  • Barbunya kuru ise bir gece önceden ıslatın, ertesi gün  bu suyu döküp aynı işlemi uygulayın. Belki haşlama işlemi biraz daha uzun sürebilir.
  • Haşlanmış barbunyayı süzüp bir kenarda bekletin.
  • Kuru soğan ve sarımsağı küçük doğrayın, zeytin yağında pembeleştirin. Sonra salçaları ekleyip biraz daha kavurun.
  • Küp doğranmış kerevizi ve küçük doğranmış havucu ekleyin.
  • Barbunyayı da koyup üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp kaynayınca kısın. Havuçlar pişene kadar pişirmeye devam edin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir