PATATES YATAĞINDA KÖFTE

   Köftesi sizden, patates yatağı benden. Dilediğiniz şekilde hazırladığınız köfteleri değişik bir sunumla lüks bir lokantada yenilmiş havası verebilirsiniz. Evin büyük şefinin ellerinden şık bir şekilde servis edebilirsiniz. Köfteleri ister yağda kızartın, ister ızgara yapın. Patatesleri de lahanaları da mikrodalgada haşlayarak zamandan kazanabilirsiniz. Köfteleri de bir gün önceden yaptıysanız bir saatte nasıl bir tabak hazırladığınıza inanamayacaklardır.

MALZEMELER:
4 adet patates
2 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı kaşar
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
4 yemek kaşığı margarin
YAPALIM:

  • Patatesler haşlanıp çatal yardımı ile ezilir. Eğer zamanınız kısıtlı ile mikrodalga fırında 7-8 dakika patatesleri haşlayabilirsiniz. Bunun için soyup yıkadığınız ve birkaç parçaya kestiğiniz patatesleri mikrodalga poşetine koyarak yapabilirsiniz.
  • Ezilmiş patateslere un, süt ve baharatları katın. karıştırın.
  • Yumurtaları ayrı bir yerde çırptıktan sonra ekleyin.
  • Kaşar peyniri rendesini de koyduktan sonra iyice karıştırın. 
  • Küçük bir tavaya bir kaşık margarin koyun, yağ eriyip iyice kızınca patatesli karışımın dörtte birini koyup kaşığın tersi ile yayın. Ocağın altını kısın, pişirmeye başlayın. Bir tarafı kızarınca bir kapak yardımı ile ters çevirin. Kullanacağınız kapağı da sıvı yağ ile bira yağlarsanız daha kolay kaymasını sağlarsınız. Patatesler çok kolay dağılacağı için dikkatli olmalısınız.
  • Diğer tarafı da kızarınca servis tabağına alın. Diğer 4 parçayı da aynı şekilde pişirin.Üzerine kızarmış köfteleri koyup biraz da süsleyerek servis edebilirsiniz. Servis ederken benim gibi domates ve Brüksel lahanası kullanabileceğiniz gibi bir kaşık krem peynir ve nane de koyabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir