MEYVE SOSLU SÜTLÜ TATLI

  Ankara’ya hemen hemen her gidişimde annem yeni öğrendiği bir tatlıyı bize yapar. Benim de böylece Ankara’dan alınma bir sürü tarifim olur. Son gidişimizde de aynı şey oldu. Annem yeni öğrendiği eti puflu tatlıyı yaptı bize. 
   Bense bu tatlıyı denemeden önce farklı bir tarzı denedim. Bizim yediğimiz tatlının üzerinde çikolatalı sos vardı, benim yaptığımda ise meyveli sos var. Öylesi de çok güzeldi ama böylesi de daha hafif ve farklı bir tat oldu ve irmiğe meyveli sos çok yakıştı. Burada kullanılan sosu hazır paketlerden yaptım ama siz isterseniz her türlü meyveden sos da kullanabilirsiniz. Önümüz yaz, pek çok meyveden sos yapabilme imkanınız var. Bunun için de çizkeklerin üzerine yaptığım sos tariflerini deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:
Kedi dili bisküvi
8 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 lt süt
50 gr margarin
Limon kabuğu rendesi
2 paket orman meyveli sos
9 adet eti puf
YAPALIM:

  • İrmik, toz şeker ve süt devamlı karıştırarak pişirilir. Pişerken içine limon kabuğu rendesi de konur.
  • Kaynayınca 2 dakika daha karıştırarak ve kısık ateşte tutulduktan sonra ocaktan alınır. İçine margarin konur ve eriyene kadar karıştırılır.
  • Büyük kare borcam sütle ıslatılmış  kedi dili ile kaplanır. Üzerine pişirilmiş irmik muhallebisi dökülür ve düzenli aralıklarla eti puflar bisküvileri tatlıya bataracak şekilde yerleştirilerek soğumaya bırakılır.
  • İki paket meyveli sos üzerindeki tarife göre hazırlanır. Bazı markalarda sos biraz cıvık olabilir. Bu durumda bir kaşık nişasta inceltilerek eklenebilir.
  • Ilınmış olan irmik muhallebisinin üzerine ve eti pufları da örtecek şekilde meyveli sos ile kaplanır. 4-5 saat soğumak üzere buzdolabına kaldırılır. En iyisi bir gece bekledikten sonra servis etmektir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir