KESTANE ŞEKERİ

  Tatlısız bir hafta olur mu? Hele ki çikolatasız. Siz de benim gibi bu tatlıyı kestane şekeri olarak yedirin ve bir süre içinde kestane olduğunu söylemeyin. Emin olun ki hiç kimse içinde kestane olmadığına inanamayacak. 

MALZEMELER:
1 su bardağı kuru fasulye
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
100 gr bitter çikolata
YAPALIM:

  • Kuru fasulye bir gece önceden veya 4-5 saat ıslatılıp sonra ezgince pişirilir. Pişme işleminden hemen sonra, daha sıcakken süzülüp çatalla ezilir.
  • Yumurta ile şeker çırpılır. İçine ezilmiş kuru fasulye, tarçın, kabartma tozu ve dövülmüş ceviz konularak spatula ile karıştırılır.
  • Tepsiye ya da borcama pişirme kağıdı serilip karışım buraya dökülür ve 170 derece fırında 15-20 dakika kadar üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. İçi biraz yumuşak kalacaktır ama mühim değil, çünkü pişirme işleminden hemen sonra tümü yine çatalla ezilerek karıştırılır. 
  • İyice ezilen karışıma elle şekil verilir. Kestane şekerine benzemesi açısından 2 cm kalınlığında rulo yapılabilir. Biraz soğuması için bekletilir. 
  • 1 saat kadar sonra çikolata eritilir. Rulodan 4’er  cm kesilir, İki ucundan tutulup çikolataya bulanır. Çikolatasız tarafları aşağıya gelecek şekilde yağlı kağıt üzerine yerleştirilip buzdolabında soğutulur. Soğuyunca çikolatasız taraflarına fırça yardımı ile çikolata sürülür. Seris edilene kadar buzdolabında bekletilir. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir