KABAKLI OMLET

   Kışın sonlarına geldik. Bu yazıyı dün yazsaydım ” baharın kendini göstermeye başladığı şu günlerde” diyebilirdim. Ama maalesef dünle bugün arasında yine bir mevsim yaşıyoruz. Tam mantoları çıkaralım, kazakları atalım derken yine botlara, çizmelere, paltolara geri döndük, kombileri yakmaya devam ediyoruz. Aynı bizim gibi ağaçlar da şaşırmış durumda. O sıcak, güneşli günleri görünce tomurcuklanmaya başladılar, hatta bir kısmı çiçek bile açtı. Ama sonra birden üzerine kar yağdı. Kar yağdığını gördüğüm gün ilk önce ağaçlar ve meyveler için üzülmüştüm. Bakalım bu sene mahsul ne olacak. Pek de umut yok gibi.
   Hafta sonunu yine Ankara’da geçirince blog yazılarımda da biraz gecikme oldu. Bugünü de boş bırakmayalım ve ıspanak, pırasa, karnabahardan sıkılmışlar için kabak yemeği tarifi verelim bari diyorum. Burada bir bütün kabağı rendeleyerek kullanıyoruz. Bense daha önce dolma yaptığım kabağın içlerini buzluğa kaldırmıştım. Bunları kullandım. Böylece ziyan olmadılar. Burada en çok dikkat edilecek şey kabağın sulanması. Fazla sulanırsa un miktarını arttırarak dengeleyebilirsiniz.

MALZEMELER:
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
3 yumurta
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
3-4 yemek kaşığı un
YAPALIM:

  • Kabağı ve soğanı rendeleyip fazla suyunu sıkın.
  • İnce doğranmış maydanoz ve dereotunu karıştırın.
  • Baharatları ve kaşar peyniri rendesini ekleyin.
  • Yumurtaları kırın ve karıştırın.
  • Kabartma tozunu koyun, yavaş yavaş un ilavesi ile çok cıvık olmayan bir karışım elde edin.
  • Yağlanmış tavayı iyice kızdırın ve karışımı dökün, kapağını örtüp omletin altının kızarmasını bekleyin. Gerekirse ocağın altını kısın.
  • Omletin bir tarafı olunca kapak yardımı ile tersini çevirin ve diğer tarafının da pişmesini sağlayın. Diğer tarafı da kızarınca servis edebilirsiniz. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir