ÇEKİRDEKLİ SUSAMLI BİSKÜVİ

   Sonunda galiba havalar ısınmaya başladı. Bunu demeye de korkuyorum, çünkü bu sene ne zaman havaların ısındığını düşünsek hayal kırıklığına uğruyoruz. Bakalım bu sefer ne olacak? Bu hafta sonu Bolu gezimiz de var, onun için güzel, güneşli bir hava olsun istiyorum. 25 yıl sonra üniversitedeki arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Değişik bir hafta sonu olacak. Herhalde herkes ne kadar yaşlandığını gizlemeye çalışacaktır. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım, yılların etkisini üzerimizden atmamız zor. Ne kadar az etkilenmişsek o kadar iyi. Bu gezi ile birlikte oldukça dolu bir aya da başlamış oluyoruz. Son derece hareketli, bir o kadar da güzel hafta sonları beni bekliyor. En çok sevdiğim şeylerden birini yapacağım ve bol bol misafir ağırlayacağım. Bir sürü tatlı, tuzlu yapıp güzel sofralar kuracağım. O kadar güne gitmenin bir sonu da olacaktı tabi. Artık benim günlerim başlıyor.
   Çok güzel bir bisküvi tarifi buldum ve ilk denemede harika bir tat elde ettim. Günler için hazırlıklardan biri bu. Tarifi ilk denediğim zaman misafirlere yapmak istemiyorum. Küçük bir deneme ile tarifi sınadım ve geçer not aldı. Bakalım hangi günde yapacağım bunu…

MALZEMELER:
125 gr yumuşak margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
3 yemek kaşığı ayçekirdeği
2.5-3 su bardağı un
Tuz
YAPALIM:

  • Yumurtayı çırpın. İçine sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sıvı yağı da ekleyip çırpın.
  • Başka bir yoğurma kabında undan bir su bardağı ayırıp kabartma tozu ve tuzu karıştırın. İçine yumuşak margarini ekleyin ve birbirine iyice karışmalarını sağlayın.
  • Unlu karışıma çırptığınız sıvıları ekleyin, karıştırın. Daha sonra kalan unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline getirin.
  • En son olarak çekilmiş ceviz, kavrulmuş susam ve ay çekirdeğini ekleyin. Hamurunuz yarım saat kadar dinlensin.
  • Dinlenmiş hamuru merdane yardımı ile bir parmak kalınlığında açın ve kalıpla dilediğiniz şekilde kesin. 
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir