RÜZGAR GÜLÜ PASTASI

   Çok değişik görünümlü bir asta paylaşıyorum bugün. Kış olunca biraz daha az renkli meyvelerle yapmak zorunda kalıyorsunuz, iyi ki kivi var. Kivi ve muz sayesinde kışın meyveli pastalar biraz soluk geçiyor. Ama bu pastayı bir de yazın ve çilekle yaptığınızı düşünsenize, ya da ahududu ile veya böğürtlenle. Çok daha güzel bir görüntü olur. Ben sırf biraz renk katmak adına portakal kabuğu şekerlemesi de serpiştirdim. 
   Bu sıralarda pastalar üst üste oldu, artık yaz da geliyor, kalorileri biraz azaltmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Yine de elimde bu haftaya yetecek kadar tatlımız var. Çok tatlı bir hafta olacak, sonrasına bakarız. Sonraki haftayı da belki diyet haftası ilan edebiliriz. 

MALZEMELER:
250 gr tereyağı
200 gr toz şeker
4 yumurta
50 gr nişasta
200 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
KREMA:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
Üzeri için:
Kivi
Muz
YAPALIM:

  • Oda ısısında yumuşamış tereyağını çırpın, sonra toz şekeri ilave edin, çırpmaya devam edin.
  • Yumurtaları teker teker ekleyin.
  • En son olarak un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya karışımını koyun. Oldukça koyu bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamuru 4 kerede pişireceksiniz. Altına pişirme kağıdı serilmiş kelepçeli bir kalıba hamurun 1/4’ünü koyup üzerini düzeltin. Toz şekeri ve hindistan cevizi serpin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Aynı işlemi 3 kere daha tekrarlayın. 4 adet pandispanyanız olacaktır.
  • Krema malzemelerini krem şanti hariç bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, 5 dakika sonra krem şanti koyup mikserle çırpın.
  • İlk pandispanya katını servis tabağına alın, kremanın 1/3’ünü üzerine sürün. Diğer katı yerleştirin, 1/3’ünü daha sürün. Diğer katı koyun. Kalan kremayı sürün. 4. kat pandispanyayı önce 4’e, sonra her bir parçayı tekrar 2’ye bölerek 8 üçgen parça haline getirin. Orta merkezli olarak yerleştirin. Yerleştirirken rüzgar gülü şekli vermek için her bir üçgenin bir kenarına meyve dilimleri yerleştirin.
  • Bitince üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

1 Yorum

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir