KÖFTELİ KARNABAHAR

Çok hastayım çok. Ne zamandır hiç bu kadar hasta olup da kendimi kötü hissetmemiştim. Her gün o kadar kötü hastalarla karşılaşıyorum ama bağışıklığım güçlü olduğundan atlatırdım. Fakat muayene sırasında birkaç kez tam yüzüme doğru öksürünce sanırım artık dayanamadım ve hasta oldum. İlk gün boks maçında yüzüme güçlü bir yumruk yemiş gibiydim. Başım sersem gibiydi ve gözlerimi bile açamıyordum. Sanki bir ton ağırlık göz kapaklarıma oturmuş gibiydi. Ve o gün tam 161 hasta bakmışım, 161 kişiye laf anlatmışım. Yine de iyi dayandım. Ama eve gittiğimde kendimi yatağa nasıl attıysam, sadece bir yemek arası verdim, tekrar yattım. O gün televizyonu bile gözüm kapalı seyrettim.
İkinci gün biraz daha kendime gelmiştim. Resmen ilaç alma saatlerimi anlayabiliyorum. Önce yavaş yavaş başım düşmeye başlıyor, sonra ağrım oluyor. İlacı alınca kendime geliyorum. Sonunda bir hafta geçti ve hemen hemen kendime gelebildim. Beni bu kadar halsiz bırakan bir virüsle ilk defa karşılaşıyorum. İnşallah bir daha da hiç görüşmeyiz. Bu son kış günleri için sebze tarifi verip geçiyorum. Daha bomba tarifler birkaç gün içinde gelecek.

MALZEMELER:
500 gr karnabahar
200 gr konserve garnitür
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvı yağ
Salça
YAPALIM:

  • Karnabaharı haşlayıp küçük çiçeklerine ayırın.
  • Soğanı rendeleyip kıyma ve baharatlarla yoğurun. Küçük yuvarlaklar yapın ve az sıvı yağda kızartın.
  • Isıya dayanıklı bir cam kabın dibine karnabaharları serin. Üzerine süzülmüş garnitürleri serpiştirin. 
  • Kızarmış köfteleri de koyduktan sonra 1-2 yemek kaşığı salçayı 1 çay bardağı kadar sıcak suda eritip yemeğin üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri alümünyum folyo ile kapatılmış olarak 20 dakika kadar pişirdikten sonra 10 dakika da üzeri açık olarak pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir