KAHVELİ KARAMELLİ TOPLAR

   Yine haftaya tatlı başlıyoruz, hem de tatlıların en güzeli çikolatalı bir tatlı ile. Bir karamel var, tatlıların içine en çok yakıştırdığım şey. Görünüşü ile truffle’ı andırıyor. Ama tadındaki kahve ve karamel onu farklı kılıyor. Çok özel misafirlerim için yapmıştım. Kalanlar da bir çok kişiye nasip oldu. Doğum günleri için de güzel bir alternatif olabilir diye düşünüyorum. 

MALZEMELER:
1 kutu krema
1 yemek kaşığı nescafe
100 gr toz şeker
1 yemek kaşığı bal
250 gr sütlü çikolata
5-6 dilim kakaolu kek
50 gr bitter çikolata
YAPALIM:

  • Toz şekeri karamelize edelim.
  • Karamelize olurken kremayı başka bir tencereye koyarak içine nescafe ekleyip ısıtın, hafif kaynamaya başlarken ocaktan alın ve karamelize olmuş şekerin içine ilave ederek ocağı kapatın. Karışım fokurdamaya başlayacaktır.
  • İyice karışınca içine bal ve parçalanmış sütlü çikolatayı ekleyip erimesini sağlayın. 
  • Çikolata eriyince blendrda toz haline getirilmiş kekleri ekleyin. Koyu kıvamlı olacak bu karışımı 1.5-2 cm kalınlığında olacak şekilde bir borcama yayın. Buzdolabına kaldırarak katılaşmasını sağlayın.
  • 2-3 saat sonra katılaşmış karışımdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve pişirme kağıdı serilmiş bir tabağa sıralayın. Üzerine eritilmiş bitter çikolata ile süsleme yapın ve yeniden buzdolabına koyun. Birkaç saat sonra servise hazır olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir